Donateurs boos om inhaligheid Greenpeace

In een tijd dat ook goede doelen het moeilijk hebben bedacht Greenpeace een list. Er zijn een paar honderdduizend donateurs die automatisch en vaste bijdrage storten. Greenpeace heeft een proef genomen met een deel van die donateurs en eenzijdig het bedrag dat wordt geïnd verhoogd. Als de 'gulle gevers' daartegen bezwaar hebben kunnen ze zich melden en dan wordt de verhoging teruggedraaid. Op Twitter regent het klachten over de plotselinge verhoging van de giften. Zo wordt het ‘schofterig’ en ‘hufterig gedrag’ genoemd en kondigen diverse mensen aan direct te stoppen met doneren. “Ik heb tien jaar maandelijks gedoneerd, een automatische eenzijdige verhoging van mijn ‘gift’ is een wonderlijk bedankje”, aldus een van de klagers. Greenpeace verdedigt zich met zeggen dat deze methode in andere landen is ontwikkeld en daar goed werkt. De eerste indicaties zijn dat Greenpeace in Nederland zich een een slechte dienst mee heeft bewezen  

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DW23

  Ongelofelijk dat dit gewoon kan. En werkt. Ik zou ook direct stoppen met doneren als ze dit zouden flikken.

 2. PaulusJ

  Mensen die Greenpeace nu nog steunen krijgen verdienen dit asociale truukje van deze beroeps leugenaars. en krijgen hiermee een koekje van eigen deeg. Ze lappen al decennia alles aan hun laars met hun gedram, gelieg en hun pesterig gedrag.

 3. kletsmajoor

  Dit is niet nieuw. Jaren geleden heb ik dezelfde truuk bij Natuurmonumenten en het Rode Kruis meegemaakt.

 4. quotas

  ik ken wat mensen in hoge functies bij greenpeace. Die verdienen een zeeeeer dikke boterham. Wie dit soort organisaties nog steunt heeft de boter van deze boterhammen op het hoofd.

 5. Karel Kritisch

  Hahaha hoe naief. Dit kan je misschien in andere landen doen maar in Nederland kan dat absoluut niet. Je bent je donateur dan meteen kwijt. Iets met volksaard..

 6. Pietje_Precies

  lachen, die totalitaire trekjes bij de groencommunisten zijn weer snel zichtbaar. Wij weten het beter, dat u wat meer moet gaan betalen. Net als die mafkees Van Tongeren en haar groenterroristenmaatje Didi, die weten ook heel de dag wat beter voor ons is….

 7. Betweter

  Greenpeace is dus net een bedrijf. Winstoptimalisatie … (voor bedrijven niks mis mee in mijn ogen, maar voor ideële doelstelling…)

Reacties niet toegestaan