95.000 euro: Humanitas en de interimmer vinden het nog steeds heel normaal

Humanitas  is zeer tevreden dan ze een interimmer aantrok die per maand 95.000 euro voor zichzelf declareert en 35.000 voor zijn assistent. In een verklaring zegt de Raad van Toezicht van de organisatie vierkant achter de keus te staan. Het kon gewoon niet anders. Het inhuren van de interim-bestuurder was volgens de raad 'dringend nodig' om de continuïteit van Humanitas DMH te verzekeren. "Na het vertrek van de vorige raad van bestuur bleek dat Humanitas DMH een dusdanig zwakke organisatie had, dat het voortbestaan van de organisatie in gevaar dreigde te komen". En kennelijk was er niemand te vinden die dat probleem voor minder dan (omgerekend) 1,2 miljoen euro per jaar wilde oplossen. De interimmer zelf. Raimond Nicodem, is er ook van overtuigd dat hij zijn geld meer dan waard is. 'Sinds mijn komst heb ik al voor 1 miljoen aan overbodige kosten kunnen wegsnijden. Ik ben mijn tarief dus nu al ruimschoots waard.' Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) eist opheldering over de exorbitante vergoeding. Dat meldt een woordvoerder van de staatssecretaris. Daarbij vindt de staatssecretaris volgens zijn woordvoerder in zijn algemeenheid dat te hoge vergoedingen of salarissen maatschappelijk ongewenst zijn. "Juist met het oog daarop heeft het kabinet salarissen genormeerd in de Wet normering topinkomens", meldt Van Rijn via zijn woordvoerder. Dat deze affaire aan het licht kwam is te danken aan Publeaks, het systeem waarmee klokkenluiders veilig en anoniem kunnen lekker naar de pers. De site, waar je anoniem kwalijke zaken kunt melden, is pas deze week actief geworden en levert dus al snel spectaculair resultaat

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton van Haasteren

  Wat niet normaal is, is dat Humanitas het zover heeft laten komen. Eigenlijk zouden de bestuurders hiervoor eerst ter verantwoording moeten worden geroepen, en daarna een interimmer bij moeten halen.
  Kennelijk was er iets mis met de organisatie waardoor hij veel te duur was, zodat de interimmer ondanks zijn (loon)kosten toch winstgevend was voor Humanitas..
  Helaas wordt er niet veel inzicht gegeven wat er precies verkeerd is gegaan. Het zou leuk zijn als de interimmer alsnog openheid van zaken zou geven.

 2. kletsmajoor

  De beste indicatie voor een salaris is wat een concurrerende interimmer met vergelijkbare kwalificaties kost.

  Het is sowieso een rare redenering van die interimmer om te doen alsof alle effecten van zijn werk alleen aan hem zijn toe te schrijven. Hij heeft vast adviezen uit de organisatie gehad en op lager niveau hebben anderen vast ook nog beslissingen genomen. Het werk dat in de organisatie moet worden verzet om de maatregelen in te voeren kost ook geld.

  Dat de raad van toezicht in deze drogredenering is meegegaan, laat zien dat ze totaal geen beeld hebben van het functioneren van de organisatie en de kosten en opbrengsten die daarmee gepaard gaan. Ze zijn dus incompetent en daar heeft die interimmer handig gebruik van gemaakt.

  • Anton van Haasteren

   En dan hebben we ons nog niet afgevraagd wat dit de samenleving heeft gekost.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 3. zo maar iemand

  Net als dat boekenmevrouwtje in haar armoede-column, volkomen losgeslagen van de werkelijkheid.

 4. Peter

  Ik vind het ook heel normaal dat dit soort mensen een dwangbuis aan moet. Levenslang. Heeft totaal geen idee wat er in Nederland aan de hand is. Door dit soort graaiers is de armoede weer terug en de slavernij weer op z’n retour.

 5. Karel Kritisch

  Ik vind het normaal dat deze graaiers voor 97% belast worden.

Reacties niet toegestaan