Welingelichte Kringen vraagt hulp

Medicijnen nenem om slimmer te worden of lijken, is dat een goed idee? In de Verenigde Staten nemen steeds meer studenten hun toevlucht tot pillen bij het maken van tentamens.
Van een aantal medicijnen, die voor andere doeleinden zijn ontwikkeld, weten studenten, of denken studenten, dat ze er betere cijfers mee zullen halen. Modafinil is er daarvan een. Van de pillen die in omloop zijn is dit het medicijn dat het best is onderzocht op zijn werking voor het verbeteren van cognitieve functies. Uitslag: het werkt.
Modafinil (ook bekend als Provigil of Modiodal) is een middel dat wordt voorgeschreven bij mensen die lijden aan narcolepsie, een ziekte waardoor je teveel slaapt. Maar het werkt dus ook om tijdelijk slimmer te zijn. Ook gebruikt worden Adderall, Ritalin en Provigil. De laatste twee medicijnen zijn ontwikkeld voor patiënten die last hebben van ADHD. Adderall.
In de VS bestaan op veel universiteiten ook fora waar studenten ervaringen uitwisselen met verschillende drugs. Ze vertellen elkaar met hoe weinig voorbereiding ze tentamens haalden dankzij pillen.
Vraag: is dit in Nederland ook in opmars?

Bron(nen):   The Guardian