Moet Carla Bruni een bh dragen?

Tijdens een Frans staatsdiner ging presidentsvrouw Carla Bruni aldus gekleed, in een jurk van Roland Mouret, waarbij ze geen ondergoed droeg. Vraag is nu in de Britse media of zoiets kan of niet.
Een mevrouw in The Times begrijpt het niet zo goed. Stel je gaat gekleed in een jurk met een blote rug, dan is het moeilijk om een bh te dragen en is de afwezigheid hiervan dus te billijken. Maar daarvan was bij dit tenue geen sprake.
Ook maakt de auteur een grote sprong in de tijd en komt uit bij voorbeelden van lang geleden, waaruit we mogen opmaken dat de vrouw met haar borsten aanspraak kan maken op politieke macht. Jawel de borst als strategisch wapen.
De borsten van Bruni kwamen eerder al in het nieuws. Toen Bruni de vrouw van Nicolas Sarkozy zou worden, doken haar naaktfoto's overal op en de Franse president werd geacht hiervan iets te vinden. Maar hij vond helemaal niks. Behalve dat iedereen nu kon zien hoe mooi zijn nieuwe vrouw was.
Hoe dan ook, er is hier een oud patroon zichtbaar. Britten maken zich druk om iets dat in Frankrijk is voorgevallen en het heef te maken met de zinnelijke kanten des levens. Het omgekeerde lees je nooit.

Bron(nen):   The Times