Racist bekogelt vrouw met pepernoten

Een 28-jarige vrouw uit Eindhoven is dit weekend door een nog onbekende man bekogeld met pepernoten terwijl ze rustig in haar pauze een sigaretje stond te roken. Zij kreeg de woorden "ga terug naar je eigen land" toegeschreeuwd, zo vertelt ze aan het AD. "Ik stond wat in het niks te staren, toen ik plots allemaal pepernoten in mijn gezicht gesmeten kreeg. Ik was stomverbaasd, zeker toen de man al schreeuwend doorliep en me toesnauwde dat ik 'terug naar mijn eigen land' moet." Omstander stonden erbij en keken ernaar. "Ik denk dat de meeste mensen net zo verbaasd waren als ik." De vrouw, Cathelijne van der Korput, besloot geen aangifte van het voorval te doen. "Dat vind ik te veel moeite voor zo'n man", zegt ze.  

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Van der Korput is volgens mij een Rotterdamse naam. Wat doet zo’n Rotterdamse ook in Eindhoven. Dat is vragen om moeilijkheden!

 2. De Staatsburger

  Hij komt me wel heel bekend voor, die racist.

 3. Spiegelbeeld

  “Nee hoor wij zijn een tolerant land. Wij discrimineren helemaal niet”
  Hoor ik al aankomen

  • Kopje thee

   Hm… en denk je dat ‘n dergelijk voorval in, pak ‘m beet, India, Rusland, Egypte, Kirgizistan, voorpagina-nieuws zou worden? Ah nee, daar hebben ze geen pepernoten…

   (in antwoord op Spiegelbeeld)
   • Spiegelbeeld

    We hebben het niet over Kirgizstan. We hebben het over Nederland. Nederland is racistisch en discriminerend. Je moet de problemen benoemen. En niet wegkijken met oogkleppen op.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Je snapt het niet, hè. Er wordt hier juist niet weggekeken. Als iemand zoiets flikt, is het hier voorpagina-nieuws. Dat levert jou ‘t flink vertekende/verknipte beeld op dat Nederland racistischer zou zijn dan andere landen. Als je ‘n beetje rondreist zou je merken dat ‘t tegendeel ‘t geval is. Daar is zoiets gewoon geen nieuws.

     (in antwoord op Spiegelbeeld)
  • Heldoppantoffels

   Jij voelt je enorm tekort gedaan hè!?

   (in antwoord op Spiegelbeeld)
  • Karel Kritisch

   Niemand is een land, en ‘wij’ bestaat uit plus 17.000.000 personen. Wat is je punt.

   (in antwoord op Spiegelbeeld)

Reacties niet toegestaan