Kijk uit voor nepmerken

De vakantieganger in Italië kan hem bijna niet ontlopen: de zwarte straatverkoper die voor speciale prijzen de mooiste spullen aanbiedt van roemruchte designerlabels. 
Een paar jaar geleden draaide Welingelichte Kringen een parkeerplaats op in San Remo en enkele Afrikanen renden alvast mee nog voor de auto stilstond. 'Gucci, Gucci! Breitling, Breitling!' De mooiste horloges werden ons getoond voor de allerlaagste prijzen. 
Een stadje verderop, in Ventimiglia, heb je op de wekelijkse markt hele troepen Afrikanen die als vlooien voor de politie-agenten uitspringen. Ze gaan gebukt onder tassen, horloges, zonnebrillen, riemen en andere kostbare spullen die doorgaans slechts voor hoge prijzen in de PC te verkrijgen zijn. 
In de namiddag, als de markt is opgeruimd en iedereen op het strand ligt, komen ze nog een keertje langs - nu bij voorkeur met hoogst origineel Afrikaans houtsnijwerk.
Maar opgepast. Volgens The Times gaat de Italiaanse politie zich er nu echt mee bemoeien. Wie op straat valse designerspullen koopt kan een hoge boete krijgen - soms van wel 1.000 euro. Tegen zowel de straatverkoper als de toerist zal worden opgetreden en met verrekijkers zal het strand worden afgetuurd, op zoek naar mensen die de wet overtreden.
Doel: het strand mag niet in een bazaar veranderen en inmiddels zouden al miljoenen fake-producten zijn geconfisqueerd.

Bron(nen):   The Times