8 redenen om een therapeut te zoeken

Hoe sneller je een probleem aanpakt, hoe minder stress en druk ermee gepaard gaat. Therapie is al decennialang niet meer voor 'gekken' en kan soms heel snel helpen - je hoeft er allang niet meer 4 keer per week voor in langdurige analyse. Hieronder een aantal tekens die wijzen op het feit dat je er baat bij zou hebben. En als je ze alle 8 herkent, dan helemaal: Je hebt veel intense emoties - we worden allemaal boos en verdrietig, maar hoe vaak? Je overweldigd voelen en bovendien telkens van het zwartste scenario uitgaan, is een teken dat het goed zou zijn met iemand praten Je hebt iets meegemaakt waar je niet los van komt - een relatiebreuk, ontslag of het verlies van een dierbare kan al genoeg reden zijn voor professionele hulp. Als je merkt dat je je na een nare ervaring terugtrekt uit je omgeving of juist hyperactief wordt, dan zeker Je hebt terugkomende hoofdpijn, buikpijn of slechte weerstand - emoties hebben effect op ons lichaam. Het is wetenschappelijk bewezen dat chronische stress ziektes kan veroorzaken. Reden genoeg om er op tijd bij te zijn Je gebruikt een middel om je beter te voelen - mensen gebruiken drank en drugs vaak om minder te voelen. Dan is er dus iets wat onderdrukt moet worden. Dit geldt ook voor teveel of te weinig eten Je krijgt slechte feedback op je werk - je spendeert het overgrote deel van je tijd op je werk, met collega's die je elke dag zien. Zij zien het verschil misschien en ook het verschil in de kwaliteit van je werk. Terugkerende slechte feedback kan een teken zijn dat het tijd is om met iemand te gaan praten Je doet niet meer de dingen die je deed - want je vindt het allemaal niet zo leuk meer en je voelt je in het algemeen wat ongelukkig Je relaties staan onder druk - heb je moeite met communiceren hoe je je voelt, of weet je het zelf niet? Voel je je systematisch ongelukkig als je je partner of familie ziet? Dan is relatietherapie of familietherapie misschien nodig om je weer beter te gaan voelen Je vrienden maken zich zorgen om je - soms zien vrienden meer dan je zelf ziet. Als ze vragen of het wel gaat, of je wel es met iemand over de dingen praat waarover je vertelt, dan is het waarschijnlijk een goed idee om hun advies aan te nemen

Bron(nen):   Huffington Post      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Het hebben van problemen is niet erg, iedereen heeft problemen, maar als je leven lijdt onder je problemen dan is ‘t tijd om een therapeut op te zoeken.
  Er zijn gigantisch veel mensen die verschrikkelijk tevreden leven door hun problemen af te reageren op andere mensen, zo lang ze daar geen last van ervaren zullen die nooit een therapeut opzoeken.
  Essentieel is dus of je de last die je ervaart van je problemen ernstig genoeg neemt.

 2. harrr

  Als je met die 8 symptomen nog door blijft modderen dan adviseer ik een handig geknoopt touwtje met boom.
  En het schrijven van een dergelijk artikel is nr 9 ….. :p

Reacties niet toegestaan