Post tot aan plafond voor Frédérique: “Ze is sprakeloos”

Er zijn woensdag kratten vol post en pakketjes bezorgd bij de 14-jarige Frédérique uit Amstelveen. Ze werd maandagmiddag mishandeld, nadat ze niet wilde zeggen of ze een jongen of meisje was.

Dj’s van Radio 538 riepen dinsdag op om de Amstelveense een kaartje te sturen, als blijk van steunbetuiging. Aan die oproep is massaal gehoor gegeven. Een speciale auto van PostNL leverde twaalf kratten met poststukken af, meldt NH Nieuws. Naast brieven werden ook cadeaus en vele boeketten bezorgd. Het postbedrijf verwacht ook komende dagen nog een flinke hoeveelheid post te mogen bezorgen.

Micha Noot is een vriend van de familie en fungeert als bezorgadres. Ze gaat er voor zorgen dat de poststukken bij Frédérique terecht komen. "Ze was echt sprakeloos, toen ik net een foto doorstuurde. Nu moet ik even gaan kijken hoe we dit allemaal bij haar gaan krijgen."

De politie heeft maandag een 14-jarige jongen uit Amstelveen aangehouden in verband met de mishandeling. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Bron(nen):   NH Nieuws