Chinezen kopen dure helmen om hoofd van hun kind perfect rond te krijgen

In China kopen ouders duren helmen voor hun kinderen om de vorm van hun schedel te corrigeren. Een perfect rond hoofd is een schoonheidsideaal.

Volgens het Chinese Tencent News is het een trend om een corrigerende mal op het hoofd van een baby te plaatsen, zodat de schedel ronder wordt. De helmen van soms wel 4.000 dollar zijn vooral bedoeld voor baby's met een wat platter achterhoofd. Hun nog zachte schedel zou zo bijgevormd kunnen worden.

De South China Morning Post verhaalt over een moeder die op het forum Xiaohongshu schreef over een 'wonderbaarlijk' apparaat waarmee ze “de vorm van het hoofd van haar baby kon corrigeren." Ze had haar dochter van zeven maanden naar een kliniek gebracht voor een op maat gemaakt 'hoofdcorrectie-apparaat'.

“Ik denk dat het dragen van een helm dezelfde functie heeft als het dragen van een beugel, namelijk het corrigeren van een lichaamsdeel en het mooier maken”, schreef de vrouw. “Ik heb een plat hoofd, en ik weet hoe pijnlijk het is voor vrouwen die schoonheid najagen. Ik wil niet dat mijn kind opgroeit en spijt heeft van dit deel van zichzelf.”

Maar in China zijn niet alleen hoofd corrigerende helmen te koop. Op de Chinese online markplaats Taobao vind je ook matjes en kussens, die ervoor moeten zorgen dat je kind een perfect rond bolletje krijgt.

De ronde hoofdhype verspreidt zich eveneens op Chinese social media. “De vorm van je hoofd bepaalt je aantrekkelijkheid. Geef je kinderen een goede start en corrigeer hun hoofdbotten nu het nog kan”, schreef bijvoorbeeld Weibo-gebruiker DADD DaMin.

Bron(nen):   Business Insider