Ruim 40 kamelen gediskwalificeerd voor Saoedische schoonheidswedstrijd vanwege gebruik botox

Tientallen kamelen in Saoedi-Arabië mochten niet meer meedoen aan een schoonheidswedstrijd, omdat zij (of hun baasjes) hadden gerommeld met hun uiterlijk.

De kamelen hadden voor de schoonheidswedstrijd van het Koning Abdulaziz Kamelenfestival alles uit de kast gehaald, inclusief botox, fillers en facelifts. En dat mocht niet. Met speciale technologie konden de organisatoren achterhalen dat de hoofden van de kamelen waren bewerkt met onnatuurlijke producten.

Fokkers rekken de gelaatstrekken van de kamelen uit en gebruiken botox om hun hoofden groter te laten lijken en hun lippen groter te maken. Met fillers moeten hun gezichtsspieren meer ontspannen. Ze doen al die moeite niet voor niets. Het prijzengeld bedraagt tientallen miljoenen euro's.

Om de wedstrijd echter zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, is geknutsel aan het uiterlijk van de dieren verboden. “De club wil graag een einde maken aan al het bedrog en gemanipuleer bij het mooier maken van kamelen”, aldus persbureau AP.

Een paar jaar geleden is ook al eens om dezelfde reden een aantal kamelen gediskwalificeerd. Het kamelenfestival begon op 1 december en duurt enkele maanden. In totaal doen er zo'n 33.000 kamelen mee aan tal van wedstrijden.

Bron(nen):   Business Insider