Eigenlijk is niet Giel Beelen, maar een Belg de recordhouder radiomaken

Giel Beelen staat in het Guinness Book of Records met zijn wereldrecord non-stop radiomaken. Maar dat is alleen, omdat het record van de Belg Eduard de Schrijver uit het boek is geschrapt. Hij maakte in 1985 bijna drie keer zo lang radio, namelijk 562 uur en een kwartier. Dat staat in het AD. De zoon van de inmiddels overleden diskjockey vertelt: 'Hij mocht elk uur maar vijf minuten pauzeren. Die pauzes kon hij opsparen tot maximaal drie uur en 15 minuten, wat hij ook deed. Hij moest ook verplicht iedere plaat aankondigen. Verder moesten er constant twee getuigen aanwezig zijn. Mijn vader kreeg tijdens zijn recordpoging medische begeleiding. Eerst kwam er elke dag een dokter langs, de laatste dagen om de twee uur.'
Zijn indrukwekkende record kwam in het Guinness Book of Records, maar werd op een bepaald moment geschrapt. 'Ik denk dat dat vooral om commerciële redenen was,' aldus de zoon van de eigenlijke recordhouder. Eduard de Schrijver kreeg kort na zijn uitputtende radio-uitzending een hartaanval. De dokters vermoeden dat dat te maken had met de recordpoging.

Bron(nen):   AD      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Fer X

  Kunnen jullie nou niets anders dan berichten van andere websites overnemen? En dan nog een paar dagen later dan andere sites.

  • Bedlampje

   Op de website van het AD en de Telegraaf stond het vandaag. Die hebben het overgenomen van Het Laatste Nieuws, die het gisteren op haar website plaatste.

   (in antwoord op Fer X)
  • RhodBerth

   Er zijn maar weinig dingen vervelender dan vervelo’s die websites afstruinen en overal dit soort nutteloos commentaar neerplempen.

   Als je WIk niet interessant vindt dan zout je toch een eind op naar een andere site.
   WIK is juist een site die nieuws/artikelen combineerd van andere sites/kranten, soms met vertaging, maar ik kom er met plezier. Soms heb ik iets al ergens anders gelezen (maar voel ik niet de aanstellerige behoefte om dat te melden als blijk van ‘kijk mij eens eerder zijn’ ), dan lees ik zo’n artikel gewoon niet.

   Reazeurders…. moeilijk volk.

   (in antwoord op Fer X)

Reacties niet toegestaan