‘Eurozetel Duitse neonazi verschrikkelijk’

Minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier is ontdaan door de opmars van anti-Europese partijen in het Europese Parlement. ,,Frankrijk is natuurlijk een erg signaal met het Front National, en voor mij is het een verschrikking dat ook de NPD uit Duitsland vertegenwoordigd wordt in het Europees Parlement'', zei de bewindsman maandag tegen de zender n-tv. Hij hoopt dat het de links en rechts radicale partijen niet lukt de Europese politiek vorm te geven.

De extreem rechtse NPD veroverde zondag één zetel in Brussel. Dat was mede te danken aan het wegvallen van de kiesdrempel die Duitsland in het verleden bij de Europese verkiezingen hanteerde. Duitsland heeft 93 zetels in het Europees Parlement.

Over de invulling van de post van voorzitter van de Europese Commissie hield Steinmeier zich op de vlakte. Het is afwachten wat de in het parlement gekozen partijen zeggen en wie aan het eind van de rit de stemmen krijgt.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Meester Proper

    Wat een aansteller. Zijn Kapo, Martin Schultz, reageerde ook al zo hysterisch.

  2. Raymond de greef

    Ik vraag me af voor wie ik banger moet zijn! Het staat buiten kijf dat nazi gedachte goed Never goed te spreken is! Maar ieder anti EU geluid wordt bestempeld als extreem!

Reacties niet toegestaan