Sander en de Kloof trending op Twitter: ‘Stel met 11 panden vertelt glunderend over pretbox 3’

Sander Schimmelpenninck besprak in zijn programma gisteren hoe de woningmarkt de kloof vergroot. Er kwamen een paar wonderlijke types aan het woord in 'Sander en de kloof' en die zorgden ervoor dat de show trending was op Twitter vanochtend.

Job en Mel vertellen met een grote glimlach hoe ze pandjes opkopen en die verhuren. "Jullie hebben nu een appartement gekocht in Sneek, dat ook geschikt zou zijn voor starters. Vinden jullie het niet ergens ook een beetje ongemakkelijk dat jullie concurreren met jonge mensen die een huis willen kopen?" vraagt Schimmelpenninck. Maar dat vond Mel totaal niet. "We helpen hier juist mensen mee, die lang op een huurwoning moeten wachten. We halen de woning niet van de markt, hij komt alleen in een ander segment," aldus Mel, die uiteraard de hoofdprijs vraagt aan huur voor haar pandjes.

Schimmelpenninck reageert: "Ik zie jullie glunderen. Dat kan ik me voorstellen. Het lijk zo gemakkelijk te gaan." Job geeft toe: "Ja klopt. Als je arbeid levert dan word je tot wel 50 procent belast. En voor dit soort dingen helemaal niet." Mel lacht: "Daarom is box 3 ook ideaal in Nederland." Schimmelpenninck: "De pretbox." Mel: "Ja, de feestbox noemt iemand hem die wij kennen."

Twitter vond het allemaal wat minder lollig: