Fout of niet: juweliersechtpaar verbiedt allochtonen in de winkel

Na acht overvallen door Antillianen en Marokkanen is het Nijmeegse juweliersechtpaar Jos en Margo Kamerbeek het zat: jonge allochtonen mogen hun winkel niet meer in.
Ze kunnen dat goed uitleggen: de kans dat jonge jongens van allochtone afkomst iets komen kopen is nul. De kans dat ze komen om te jatten blijkt groter dan nul. Juwelier Jos Kamerbeek werd op 23 april voor de achtste keer overvallen en belandde daardoor in een rolstoel.
Een Nijmegenaar heeft een klacht tegen het juweliershuis ingediend bij Ieder1Gelijk, het Bureau Gelijke Behandeling Gelderland-Zuid, omdat het aangescherpte toegangsbeleid discriminerend zou zijn. Ieder1Gelijk wil graag op korte termijn in gesprek met de Nijmeegse juwelierszaak om over de situatie te spreken.

Margo Kamerbeek zegt niets aan het beleid te willen wijzigen: „Ik leg het verhaal desnoods graag aan de rechter uit. Marokkanen van zestien jaar hebben hier niets te zoeken; ze kunnen niets kopen. Waarom zou ik de problemen over mezelf afroepen door hen toch binnen te laten? Alle acht overvallen zijn immers door Antillianen en Marokkanen gepleegd.”

Bron(nen):   De Telegraaf