Officier van Justitie over chatberichten verdachten moord Peter R. de Vries: “Geeft macaber beeld”

In de strafzaak tegen Delano G. en de Pool Kamil E. die verdacht worden van de moord op Peter R. de Vries heeft de officier van justitie donderdagochtend geciteerd uit verschillende chatberichten van de twee.

De chats zijn gevonden op een Google Pixel-telefoon die na de aanslag op 6 juli in de vluchtauto is aangetroffen, schrijft De Telegraaf.

Ze kregen anonieme instructies. De moord moest door hen samen gepleegd worden, maar Delano G. had andere plannen. "Ik doe het solo. Ik finish het. Ik schiet die kk-ding dwars door zijn kk-lichaam.” Er werd een foto van Peter R. de Vries opgestuurd naar de vermeende daders met de tekst. "Deze hond moet je hebben.”

Na de moord werd gestuurd: "Bro, die kogel ging dwars door zijn hoofd. Twee keer. Alles spoot. Kk mooi.”

Er zijn zowel Poolse als Nederlandse berichten aangetroffen op de mobiele telefoon, waaruit valt op te maken dat beide mannen gebruik maakten van het toestel.

De officier van Justitie merkt op: "Het gemak en de koelbloedigheid waarmee ze spreken over leven en dood geeft een macaber beeld.”

Het Openbaar Ministerie zet in op een inhoudelijke behandeling van de zaak op 7 en 15 juni, maar er is grote kans op uitstel. Advocaat Ronald van der Horst van de verdachte beklaagt zich over het feit dat in het dossier iedereen anoniem is. Hij wil 88 getuigen zelf kunnen oproepen.