Hond scheurt hoofdhuid 5-jarig meisje helemaal los: ‘Hij schudde haar als een lappenpop door elkaar’

Daniela twijfelde al of ze haar dochters mee moest nemen naar een barbecue van een vriend van haar en haar man vorige zomer. Hij had net een Argentijnse dog aangeschaft. "Opeens dook de hond op haar hoofd."

Haar toen 5-jarige dochtertje Roïs speelde met de andere kinderen. Maar toen ze een kippenpootje liet vallen spitste de hond zijn oren en kwam aanlopen. Eerst deed hij nog niets. Dat veranderde toen het kind aan de hand van een ander jongetje wegliep. De vechthond kwam achter haar aan en sprong bovenop haar. "Hij dook op haar hoofd," vertelt moeder Daniela aan RTL Nieuws.

Om haar dochter te redden, duwde ze haar arm in de bek van de hond en trok ze het beest van haar dochter af. "Ik dacht echt dat ik mijn dochtertje voor m'n ogen verscheurd zag worden." Ze wist de hond van het kind weg te rukken, maar hij beet nog wel in haar arm. Haar man en vriend schoten te hulp. "Als drie volwassenen waren we aan die hond aan het trekken", zegt Daniela. Hij liet los, maar dook opnieuw op het kind. "Hij schudde haar als een lappenpop door elkaar."

Een hevig gevecht volgde. "Hij scheurde haar hoofdhuid helemaal los. Het was afschuwelijk. Echt afschuwelijk." Het kind werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. "Bijna haar hele hoofdhuid zat los en je keek bovenop haar schedel. Maar ik zag ook dat de scheur in haar hoofd precies op haar haarlijn zat." Uiteindelijk is het redelijk goed gekomen, al heeft Daniela nog wat last van haar hand. Roïs is nog steeds erg angstig. De hond is gelukkig ingeslapen.

Bron(nen):   RTL Nieuws