Moordenaar Alblasserdam mailde voor zijn daad met RTL Boulevard

De 38-jarige John S. uit Oud-Alblas mailde vlak voor hij vrijdag een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje doodschoot, aan RTL Boulevard dat hij boos was op de zorgboerderij, omdat hij geen zorg kon krijgen.

De mail – een opsomming van diepgewortelde frustraties en haat – is ook voorzien van enkele schokkende foto’s van de doodgeschoten Johan Quist (60). Deze schoenmaker uit Vlissingen werd woensdag 4 mei dood in zijn zaak aangetroffen. De mail werd pas opgemerkt na het drama in Alblasserdam.

In de mail zegt hij dat hij Quist doodde om te zien of zijn wapen het deed.

Volgens S. deed hij vijf zelfmoordpogingen in vijf maanden tijd en drong hij aan op opname in een kliniek. „Ga maar met je armen over elkaar zitten en wacht maar tot je je beter voelt”, kreeg S. naar eigen zeggen te horen.

John S. beschrijft in de mail dat ’het al jaren oorlog is in mijn hoofd’. „Vijf jaar vertel ik huisartsen en GGZ over mijn obsessie om een vuurwapen aan te schaffen. Ik ben hiervoor in andere landen wezen zoeken maar heb nooit een stap durven zetten. Tot een paar weken geleden”, aldus de verdachte.