Spanningen met Russische toeristen op vakantie

De spanningen lopen hoog op in vakantiegebieden waar zowel veel Russische als Europese toeristen zijn. Dat meldt De Telegraaf. Volgens topman Atilay Uslu van Corendon worden Russen steeds chauvinistischer: 'Wij tegen de wereld die tegen ons is. Dat kan botsen met vakantiegangers van andere nationaliteiten'. Nederlandse en andere Europese toeristen hebben vooral moeite met de Russen sinds de vliegramp in Oekraïne. Dat speelt vooral in all-inclusive resorts, omdat de gasten elkaar daar vaker tegenkomen. Tot nu toe hebben de spanningen nog niet tot geweld geleid. 'Onze reisleiding houdt de vinger aan de pols. Zodra er iets gebeurt, grijpen we in', aldus de woordvoerster van TUI Nederland (Arke). Volgens Uslu gaan er deze zomer ook veel minder Russen op vakantie naar de landen rond de Middellandse Zee. Op Mallorca is hun aantal gehalveerd. 'Russische toeristen willen geen geld uitgeven in Europese landen die kritiek op Rusland hebben en pro-Oekraïne zijn.'

Bron(nen):   De Telegraaf      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Schaamteloos maffia-volk. Driehonderd onschuldige mensen neerschieten en geen greintje spijt betuigen.

  • Kopje thee

   De Russische samenleving is een zeer onvolwassen samenleving. Psychologisch, moreel failliet. Als iemand geen ‘sorry’ kan zeggen, is dat meestal tekenend voor zijn eigenwaarde. Als iemand niet open kan zijn zonder 250 gram wodka in de aderen, is dat ook tekenend. Om van de gemiddelde levensverwachting van de Russische man maar te zwijgen. We hebben hier te maken met een zwaar gehersenspoeld, opgejut volk. Al een jaar of tien is dat aan de gang. Die paar mensen die hun hoofd er nog bij houden in Rusland, die beseffen hoe de vork in de steel zit, hebben het daar nu heel erg moeilijk: dissidenten in eigen land. Er is geen plek voor een andere mening, wat dat betreft herhaalt de geschiedenis zich genadeloos. En vergeet ook de rol van de Russisch Orthodoxe Kerk niet: islamitische geestelijken zouden ermee door een deur kunnen, qua xenofobie.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    De foute mensen zijn aan de macht gekomen, het land wordt geregeerd door misdadigers. Het Westen moet Rusland diplomatiek isoleren tot er fatsoenlijke mensen aan de macht zijn.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Allard

     Is dat niet wat voor jou brillemans?

     (in antwoord op Burgermans)
    • Kopje thee

     Die ‘fatsoenlijke’ mensen zijn dun gezaaid na 15 jaar indoctrinatie. Russen staan als ‘n blok achter hun leiders, dat is nu juist iets wat wij niet kennen: er ís geen discussie.

     (in antwoord op Burgermans)
   • Volledig

    Gooi je nou ALLE islamitische geestelijken over 1 kam met de Russisch orthodoxe kerk? Geen nuance whatsoever?

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Ben je weer aan het cherry-picken en trollen om de islam te verdedigen? Als dat je van de straat houdt, prima, maar dit draadje gaat over ‘t conflict in Oekraïne, daarom hield ik die vergelijking kort en bondig. Er staat dus niet ALLE. Er stond wel: ‘qua xenofobie.’ Eerlijk gezegd, xenofobie is een sentiment dat je vaak tegenkomt bij (streng)gelovigen in de leer, met name die hun identiteit ontlenen aan ‘n regio, volk, afkomst, stam, bloedlijn – van mormonen tot Soenniten. Ik waag inderdaad te beweren dat het panarabische sentiment dan inderdaad niet zoveel verschilt van het panslavische, en dat geestelijken van R.O.K en de zich (in de media, politiek) manifesterende islamitische geestelijken zich verenigen in hun haat tegen het westen. Hun kritiek op het westen is zelfs inhoudelijk dezelfde, en met name politiek, niet theologisch, ingegeven: het gaat steeds over seksuele verdorvenheid en ja, daar hebben we ze weer, ook de joden zijn de toonaangevende R.O.K geestelijken een doorn in het oog. Lees maar eens wat epistels van ex-KGB-er patriarch Kirill, je valt van je stoel.

     (in antwoord op Volledig)
     • Volledig

      Dat is grappig, je stelt dat het draadje over ‘t conflict in Oekraine gaat maar je sleept de Islam er bij de haren bij. Oh, en hou maar op met mij proberen te framen als trol. Not gonna work 😉

      (in antwoord op Kopje thee)
     • Sergej

      Welke epistels?En waarom is patriarch Kirill en ex-KGB-er?En wat is over Alexi II?

      (in antwoord op Kopje thee)
  • Volledig

   Schandalig inderdaad, die regering. Het volk is me iets te generaliserend. Hoe zit het trouwens met al die mensen die zaken doen met deze maffia-regering?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Ik heb het over die kale Russen met fout geld die in Europa op vakantie gaan, niet over het hele Russische volk.

    (in antwoord op Volledig)
   • Kopje thee

    Hypocriete zakken, wat mij betreft. Maar oliedollars blijken verrassend fris te ruiken.
    Overigens: het valt me op dat je graag afleidingsmanoeuvres rondstrooit om discussies van de essentie naar een zijpad te brengen. Dan moeten mensen zich weer nader verklaren maar verder draag je niets bij – waarschijnlijk omdat je te weinig weet van dit onderwerp?

    (in antwoord op Volledig)
    • Volledig

     Excuses, ik dacht dat iedereen mee mocht discussieren, niet alleen de belezen intellectuelen die zijn gespecialiseerd in de onderwerpen die ter sprake komen.

     (in antwoord op Kopje thee)
 2. Allard

  Stuur Burgermans er maar naartoe, kan ie lekker knokken met de Russen.

Reacties niet toegestaan