De echte reden waarom Franse vrouwen niet meer topless zonnebaden

Dat aan de Franse kusten steeds minder vrouwen topless zijn is een trend die al een paar jaar gaande is. En de vrouwen die wel topless zijn zijn vaak Nederlandse of Duitse vrouwen. Onder Francaises is het uit, blijkt ook uit opinie-onderzoek. Volgens de Franse Elle ("La Fin Du Topless Sur La Plage?" ) zijn er twee hoofdredenen. Om te beginnen zijn er zorgen over kanker. Van in de zon zitten kun je kanker krijgen. En veel vrouwen nemen het zekere voor het onzekere: ze willen geen borstkanker en houden hun borsten dus uit de zon. Geen zinnige reden: borstkanker heeft niks te maken met de zon, maar toch. De tweede reden is het internet. Er zijn steeds meer blote borsten om ons heen, en meestal in een seksuele context. Dat maakt vrouwen huiverig zich bloot te geven. "Ze zijn ook bang zichzelf topless terug te vinden op hun eigen Facebook-pagina," schrijft Elle.  

Bron(nen):   The Guardian      

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jorden

  en dan nu de echte reden, moslims..

  • Halofreak1990

   Ach ja, laten we de religie die ons niet aanstaat maar weer ‘ns de schuld geven. Lekker makkelijk. Wordt toch eens volwassen.

   (in antwoord op Jorden)
   • Bart

    De kans is inderdaad groot dat topless zonnen over 50 jaar is verboden.

    (in antwoord op Halofreak1990)
    • Rita Lynn

     Het is op sommige plekken nu al verboden. Kijk je in het calvinistische Amerika dan zie je hoe dat werkt. Welke religie er ook is, verbieden zijn ze allemaal goed in.

     (in antwoord op Bart)
  • johandevri

   eensch!

   (in antwoord op Jorden)
  • jandan

   je medicatie vergeten merk ik, wat een kul opmerking.

   (in antwoord op Jorden)
  • Rita Lynn

   Een echte moslima draagt een hoofddoek dus als die topless loopt zie je dat gelijk. Wat een moslima onder haar burka draagt is iets om over te fantaseren. ;-))

   (in antwoord op Jorden)
 2. catchit64

  Grappig om dan een foto te plaatsen van een rokende mevrouw. Borstkanker ho maar, maar longkanker…

 3. Ringo

  Ze hebben geen borsten. Daarom.

 4. Heinz

  Mijn moeders zei altijd: “Don’t advertise when you’re not in business.”

 5. Rob

  je ligt heerlijk topless te zonnen tussen honderden anderen die je zo dus kunnen zien maar wilt niet openbaar komen op Facebook of wat dan ook want dan is het opeens anders? Je staat wel mee op de achtergrond van al die honderden foto’s die mensen op het strand maken, geen probleem? Kan dus echt een reden zijn evenmin als borstkanker

  • Rita Lynn

   Facebook is Amerikaans dus je wordt direct verwijderd. Geen reden voor angst dus

   (in antwoord op Rob)
 6. Rita Lynn

  Beschermen tegen de zon in die minuscuul kleine topjes? De echte reden is denk ik wel dat trends veranderen en je in een mooi topje er beter uitziet dan bloot. Zo kun je puntige, hangenden, anders vreemdsoortige borsten makkelijker verdoezelen en hoef je niet onzeker te zijn of iemand ze mooi of lelijk vind.

 7. Hector

  Over 10 jaar dragen ze allemaal een boerka, want er komen nog tientallen miljoenen moslims uit Azie en Afrika naar Europa.

Reacties niet toegestaan