Onderzoekers opnieuw naar rampplek

Zaterdagochtend zijn de onderzoekers van de ramp met vlucht MH17 voor de derde achtereenvolgende dag naar de plek vertrokken waar het toestel van Malaysia Airlines op 17 juli neerstortte.

De waarnemers van de OVSE vertrokken onder escorte van de pro-Russische rebellen vanuit de stad Donetsk, de Nederlandse en Australische onderzoekers vanaf hun nieuwe basis in Soledar, op ongeveer 80 kilometer van twee dorpen waar de wrakstukken van het toestel zijn neergekomen. Behalve de OVSE-missie is ook een enkele marechaussee nog in 'rebellenhoofdstad' Donetsk.

Volgens Alexander Hug, leider van de missie ter plaatse van de OVSE, ontmoeten hij en zijn mensen en de Nederlandse en Australische onderzoekers elkaar op een afgesproken plek bij de frontlinie, in de buurt van de rampplek. Daarna trekken zij samen verder naar de plek zelf. Vrijdag zei Hug dat het onderzoek zich zaterdag opnieuw zal concentreren op de hoofdlocatie van de ramp, een gebied rond een kippenboerderij.

Vrijdag hebben de onderzoekers daar stoffelijke resten en een grote hoeveelheid persoonlijke bezittingen van slachtoffers geborgen.