Tientallen doden bij bombardement Rafah

Israël heeft vandaag de zuidelijke stad Rafah in de Gazastrook gebombardeerd. Volgens de Palestijnse hulpdiensten zijn zeker 35 mensen om het leven gekomen. Het grootste ziekenhuis zou gisteren al zijn ontruimd. Ook buiten Rafah gaan de bombardementen door. De Palestijnen melden meer dan 150 luchtaanvallen. De Islamitische Universiteit in Gaza-Stad, die met Hamas in verband wordt gebracht, zou onder vuur genomen zijn. Na de verdwijning van de Israëlische militair gisteren dreigt het geweld verder te escaleren. De tweede luitenant zou zijn ontvoerd tijdens een hinderlaag van Palestijnse strijders in het zuiden van de Gazastrook. Daarbij kwamen zeker twee Israëlische militairen om het leven. Onder andere secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties en president Obama eisten onmiddellijke vrijlating van de luitenant. Hamas zei dat de militair mogelijk een uur voor de wapenstilstand gedood is in een vuurgevecht.

Bron(nen):   Volkskrant      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Likoed Nederland

  Er was voor 72 uur een staakt-het-vuren afgesproken zodat Palestijnse burgers voedsel en water enz. aangevoerd konden krijgen.

  Na anderhalf uur (!) verbrak Hamas de wapenstilstand al, omdat ze de ontvoering van een Israëlische soldaat belangrijker vonden.

  Het zoveelste bewijs Hamas niets geeft om Palestijnse burgers, maar alles en iedereen opoffert aan hun Jihad.

  http://likud.nl/2014/08/bewijzen-van-menselijke-schilden-in-gaza-stapelen-zich-op/

 2. Mihamed Kouki

  Wie zegt dat die militair niet omgekomen is tijdens een vuurgevecht? De Israëlische propaganda draait op volle toeren en hun groupie Likoed Nederland papegaait alles door. En het is israel dat het staak het vuren heeft geschonden en niet Hamas. En wat betreft die luitenant die volgens israel is gekidnapt. Stel dat hij gekidnapt is; Dat is toch beter dan dat hij direct om het leven wordt gebracht. Toch? Israel zelf doet trouwens niet aan kidnappen. Behalve van jonge kinderen; In de afgelopen jaren hebben ze honderden gekidnapt. Volwassen Palestijnen worden niet gekidnapt; die vermoorden ze liever direct. En dat noemt zich een democratische rechtsstaat. Het is een farce!

 3. Mihamed Kouki

  Ze hebben ziekenhuizen gebombardeerd. Speeltuinen. VN scholen. En nu een universiteit. Niet bepaald militaire targets. Maar dat maakt voor israel niet uit. Elke Palestijn is een target. zelfs pas geboren kindjes. En likoed heeft trouwens in haar handvest staan dat alleen joden het alleenrecht hebben op israel. Daarmee hebben ze de weg vrijgemaakt voor etnische zuivering. En dat is wat nu feitelijk gebeurd.

  • Vogelbeest

   Hamas schiet met opzet qasam raketten en mortieren af vanuit scholen en ziekenhuizen (of de onmiddellijke omgeving daarvan) omdat ze weten dat Israel terug zal slaan. Dat soort beelden doen het goed op tv en doen de donaties aan hamas toenemen. Aangezien het enige doel van hamas is om de eigen zakken te vullen werkt dit uitstekend

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Mihamed Kouki

    Grappig dat je begint over zakkenvullen. Israel krijgt sinds decennia elk jaar 3 miljard dollar aan steun van Amerika. De teller staat inmiddels op minimaal 200 miljard steun. En dat alleen van de VS. Ik heb het dan nog niet eens over de giften van andere westerse landen. Hamas krijgt alleen wat van bevriende naties als israel hele wijken heeft vernietigd. En dat is een fractie van wat israel elk jaar ontvangt. En wat betreft die raketten van Hamas. De Gaza streek is zodanig gedecimeerd door israel dat de Palestijnen als sardientjes op elkaar leven. Laat staan dat Er ruimte overblijft van waaruit Hamas vrij raketten kan afvuren. En daarnaast worden nagenoeg alle raketten door de Iron drome van israel/VS uit de lucht gehaald. Dus er is absoluut geen noodzaak om direct terug te schieten op Palestijnse kinderen en vrouwen.

    (in antwoord op Vogelbeest)
    • Nederlander

     Nog steeds geen reacties van de moslims in Nederland en daarbuiten over het doden van de christen en anders denkenden door moslims in Irak, Syrie, Egypte. Mensen die daar al honderden jaren wonen worden door hun eigen landgenoten weggejaagd. Misschien daar maar eens wat meer aandacht uit naar laten gaan. Komen de te betreuren doden in Gaza ook in een ander licht te staan en het waarschuwen van de Israeliers voor dat zij hun verdedigingshandelingen uitvoeren ook.

     (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • Mihamed Kouki

      Terecht punt Nederlander! Als moslim hekel ik de selectieve verontwaardiging van onze gemeenschap. Het maakt de Israëlische terreur niet minder erg maar je hebt een punt.

      (in antwoord op Nederlander)
  • Point

   Waarom gaan die mensen in Gaza niet in die tunnels zitten tijdens de bombardamenten? Zijn blijkbaar heel veel tunnels dus plek voor iedereen, vooral vrouwen en kinderen. O nee dat kan niet want daar zit Hamas al in. Trouwens die 1600 doden hadden er makkelijk 16.000 kunnen zijn als de Israëliërs een beetje hun best hadden gedaan. Maar ja, Joden, je hebt er niets aan.

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Mihamed Kouki

    Tja, ‘die 1600 doden hadden makkelijk 16000 kunnen zijn’. Dat geloof ik graag. Dat is net zo’n waarheid als dat Pakistan zijn kernwapens inzet het gedaan zou zijn met het Beloofde land. Maar laten we aub die toer niet opgaan. Laten we de discussie op een bepaald niveau houden.

    Je vraagt je af waarom Palestijnse kinderen en vrouwen geen bescherming zoeken in de tunnels. Dat is simpel. Omdat het Israel allemaal te doen is om de tunnels en die worden nu allemaal opgeblazen. Lijkt me niet handig voor een kind of vrouw om zich vervolgen in een tunnel te gaan verbergen.

    (in antwoord op Point)
 4. Arie de Vries

  @ LikoedNederland: Gelukkig hebben de Palestijnse burgers Likoed en het Israelische leger om voor ze op te komen. Die geven zoveel om de Palestijnse burgers dat ze letterlijk doodgeknuffeld worden. Heerlijk om voedsel en water te krijgen, dan kun je er weer even tegen als de straaljagers, bommen en tanks op je gaan vuren. En ja, deze reactie is sarcastisch bedoeld.

 5. Robin

  Godgekkies die elkaar de hersens inslaan. Een bevolking die in beide kampen er niet in slaagt om hun door religie en blinde haat verdwaasde regeringen de zee in te trappen en eindelijk eens voor zichzelf gaan nadenken. Beide partijen wentelen zich in het bloed van hun eigen bevolking en strijders in de wetenschap dat de strijd gewonnen wordt in de (westerse) media. (Meer morele steun en geld). Hek er omheen en wachten tot de bevolking zichzelf bevrijd van de beroeps idioten die hun handelen en denken al eeuwen vergiftigen met waanideeën leugens. Tot die tijd; negeren.

Reacties niet toegestaan