De waarheid achter de Facebookstatus ‘Heeft een relatie met…’

De Facebookstatus ‘Heeft een relatie met..’ lijkt op het eerste gezicht centraal te staan voor geluk en liefde. Wie wil nu niet aan de hele wereld laten weten wie je vriend of vriendinnetje is? Toch laat nieuw onderzoek onder jonge koppels zien dat deze status niet altijd voor rozengeur en maneschijn staat.


Aan dit onderzoek deden 58 heteroseksuele studentenkoppels mee, die op dat moment gemiddeld 19 maanden een relatie hadden. Tijdens de relatie veranderden 45 van de 58 koppels hun Facebookstatus naar ‘Heeft een relatie met..’. 31 koppels kozen voor een nieuwe profielfoto waar beide partners op afgebeeld stonden. Mannen waren geneigd dit eerder te doen dan vrouwen.

Uit het onderzoek bleek ook dat vrouwen het belangrijk vinden als de man zijn status op Facebook verandert naar ‘Heeft een relatie met..’. Mannen daarentegen hechten hier minder waarde aan. Niet geheel onlogisch dat er daarom wel eens geruzied wordt over de relatiestatus. Dit heeft waarschijnlijk te maken met gevoelens zoals jaloezie, toewijding en controle. Vooral vrouwen blijken hier last van te hebben.

Bron(nen):   LA Times