Sharia in Indonesie: 100 stokslagen voor homo’s

Op de foto een homo die 100 stokslagen krijgt omdat hij homo is. In de provincie Atjeh is een deel van de sharia tot officiele wet verklaard door het 68 leden tellende parlement. Een van de wetten betreft de bestraffing van homo's. Mannen van wie wordt ontdekt dat zij homo zijn, omdat ze anaal geslachtsverkeer hadden krijgen voortaan 100 slagen. In het openbaar. Vrouwen 'die met hun lichaam over elkaar gaan' krijgen ook 100 slagen Overspeligen en mensen die op vrijdag niet naar de moskee gaan kregen al stokslagen

Bron(nen):   http://www.independent.co.uk/news/world/asia/indonesias-aceh-province-passes-law-punishing-gay-sex-with-100-lashes-of-cane-9759295.html?origin=internalSearch      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Volgens de meesten Nederlanders zijn moraal en cultuur simpelweg relatief, en is dat dan ook de grond waarop men hier tal van zaken accepteert, dus is het een beetje erg simpel en onlogisch om ons hier zo druk te gaan maken over iets wat men in een ander werelddeel anders ziet als dat wij het hier zien.

  • Windows 8

   ah , want jij meent dat die regels met goedkeuring van de bevolking op een democratische wijze tot stand kwam?

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    De meerderheid van de mensen daar wil de sharia.

    Heel democratisch toch?
    O nee, nu het om standpunten gaat die de mensen hier in het westen niet bevallen, is het opeens onderdrukking van minderheden….

    (in antwoord op Windows 8)
    • 67benjamin

     Zucht, hoezo onze eigen cultuur-relatieve context? De context bestaat uit de universele mensenrechten. We leven in de 21-ste eeuw. Achterlijk gedoe, Islam barbarij, hele diepe zucht. Au au, 100 stokslagen doet pijn hoor. Arme mensen.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Niet gaan lopen zuchten omdat je het niet snapt vriend.
      Nu maak je dezelfde denkfout als welke ik beschrijf.

      Vraagje voor jou;

      Waar komen die “universele” mensenrechten dan vandaan?
      Gelden die dan overal , of alleen op plaatsen waar men dat wil?
      En hoe oud zijn die dan?

      We leven nu in de 21ste eeuw, daarmee geef je al aan dat men hier anders is gaan kijken naar zaken en dat is precies mijn punt, ….. dat wat men hier in het westen als wenselijk ziet is ook nog niet zo oud en zijn geen absolute waarden meer, maar grotendeels instellingen van mensen.

      Ik weet echt wel wat die absolute waarden zijn, die we al terug kunnen zien zolang de mens er is.
      Maar de moderne en progressieve mens heeft ervoor gekozen om dezen allemaal relatief te verklaren om zodoende het gedeelte dat hem niet meer bevalt desgewenst opzij te kunnen schuiven .

      Dat maakt het verhaal al wat anders, want als je immers zo te werk gaat dan ontneemt je jezelf dus ook het recht om kritiek te hebben op samenlevingen die het anders zien.
      Want jouw opvatting zijn slechts relatief , en kan je dus nooit voor anderen laten gelden.
      Dan kun je zeggen; maar dit is beter en dat is barbaars, maar wie zegt dat dan?
      Dat vinden wij slechts, en hier passen wij dat toe, maar in dat land daar zien ze het anders…

      Relativisme is een bitch….

      (in antwoord op 67benjamin)
 2. Jannie Ooms

  In de naam van de Islam is wordt de mensheid teruggeworpen op de middeleeuwen. Ook in Atjeh. Ik gruw van dit soort praktijken en hoop dat ze niet zullen overslaan naar de rest van Sumatra.

  Ik ben erg begaan met de mensen in Atjeh, maar ze zullen zelf moeten opstaan en het juk van de religieuze onderdrukking van zich af moeten werpen. Wij, als westerse ex-koloniale mogendheid, moeten ons daar maar niet mee bemoeien.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Die mensen zien het niet als een juk van religieuze onderdrukking…

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 3. Robin

  Terwijl Karl R. K. hieronder het een en ander weer recht lult (hij heeft wel gelijk trouwens) zeg ik toch nog even snel; “Godverdomme wat een achterlijk gedoe”.

 4. Burgermans

  Wat een afschuwelijk geloof is de islam toch.

 5. DoubleUC

  Islam is synoniem aan geweld en onderdrukking. En nee Karl Ruprecht Kroenen, deze mensen willen dat niet, alleen zijn ze zich daar niet bewust van. Sociale druk in combinatie met indoctrinatie gevat in selectieve scholing maakt het dat deze mensen dènken dat ze dit willen. ‘ So many people can’t be wrong’? Oh nee? Dat dachten de Nazi’s destjjds ook, maar daar denken we nu heel anders over.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Ik lees uw schrijven bij toeval zonet, als u dus onder mijn schrijven reageert dan krijg ik een melding en kan ik u dus weer antwoorden.

   Dezelfde dynamieken die u benoemt werken ook hier in ons “vrije en beschaafde westen”…
   Exact het zelfde vindt hier plaats en ook hier denken wij dat wij dit willen wat wij hier hebben.
   Alsof het mogen kiezen uit een winkel met een of twee producten keuzevrijheid is.
   De mensen daar kennen hetgeen dus niet wat wij hier hebben en kiezen dan maar uit wat zij reeds kennen, en weten dus inderdaad niet beter.

   Als u de tijd zou nemen om te zien wat ik wil zeggen ,dan zult u zien dat ik het probleem van Moreel/Cultureel Relativisme aankaart.
   Moreel/Cultureel Relativisme ontneemt mensen in deze zaken het recht op de enige waarheid in pacht te hebben en kan derhalve dus ook niets meer zeggen van zaken in andere culturen die afwijken van wat wat wij hier bezitten qua overtuigingen.

   Ik ben zelf dus geen Moreel/Cultureel relativist en zweer bij een absolute vaststaande waarheid en moraal en heb het verhaal Moreel/Cultureel relativisme alleen aangesneden omdat de redactie van deze site te pas en te onpas aan het relativeren slaat ,maar zodra het niet in hun straatje past worden ze opeens absoluut en zijn de normen waarden die wij hier hebben opeens superieur aan wat we elders in de wereld zien.

   Als een meerderheid iets goedkeurt binnen een Moreel/Cultureel relativistische context is het dus geen enkel probleem, maar we zouden dus toch beter moeten weten, ook met wat wij hier in het westen allemaal zo moreel verheven vinden.
   Kan jij je voorstellen dat er buiten ons westen ook gebieden in de wereld zijn waar men geen boodschap heeft aan mannen die sex hebben met mannen en men dat onnatuurlijk vindt?

   Moeten zij daar omdat wij het hier normaal vinden dan ook normaal vinden?

   (in antwoord op DoubleUC)

Reacties niet toegestaan