Brief stuntman Mario D. over drama Haaksbergen

De bestuurder van de monstertruck die zondag drie mensen doodreed, heeft een brief geschreven waarin hij deelneming betuigt met de slachtoffers. Lees hier de hele brief: "Wij vinden het werkelijk verschrikkelijk wat er afgelopen zondag in Haaksbergen is gebeurd. Dit is iets wat niemand heeft gewild. Het enige wat wij op dit moment kunnen is het betuigen van onze oprechte deelneming aan de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers. Onze gedachten zijn bij hen en wij voelen erg met ze mee. Verder hopen wij van ganser harte dat de slachtoffers die nu nog in het ziekenhuis liggen er snel weer bovenop komen. Ten slotte hopen wij dat uit respect naar de dodelijke slachtoffers en de nabestaanden de aandacht nu naar hen uitgaat in plaats van naar de schuldvraag. Deze vraag komt vanzelf wel aan de orde als eenmaal het onderzoek van de politie is afgerond. Mario, Gina en de kinderen en overige leden van het Stuntteam (Dolf en Wendy)"  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Nee, natuurlijk heeft ie dat niet gewild. Dat zou hem een moordenaar maken.

  Maar kom. Als je al zo graag in zo’n debiele en overbodige truck wil rijden, dan kun je als bestuurder toch ook wel weten dat je niet zo ongelooflijk dichtbij de meute moet gaan opereren? Dat zie ik zelfs. En ik weet geen reet van die dingen. Als die man een beetje verantwoordelijkheidsgevoel in zijn linkerpink had gehad, dan had ie gezegd: “Nee jongens, we gaan dit niet doen. Die mensen staan veel te dichtbij.” Maar nee… Dat zei die niet. Sterker nog, dit was blijkbaar vrij normaal. Het was gewoon wachten op een ongeluk.

  • AT

   Alles heeft het beeld van een typisch Nederlandse naïviteit; het in ons vredige landje niet bewust zijn van gevaar. Zo’n stuntman die al jarenlang dit soort shows uitvoert en blijkbaar geen besef heeft van de risico’s. Organisatoren die niet op de hoogte zijn van de veiligheidsregels. Gemeente die niet precies wist wat er ging gebeuren. En dan ook nog ouders die niets vermoedend met hun kinderen tot op een paar meter van zo’n voorbij stormende truck gaan staan.

   Het werkelijke zwartepieten moet nog beginnen, maar ik vind dat eigenlijk iedereen bijgedragen heeft aan het verkeerd aflopen van ‘die mooie dorpse zondag’.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Jeanne v Berge Henegouwen van

  Ik schrok toen ik een oude opname zag van deze stuntman met zijn monster truck. Dat reed hij, als lolletje, op het publiek in. En stopte dan op het laatste moment !!!! Ieder weldenkend mens weet inmiddels wel dat je met dit soort machines dit NIET kan en MOET doen.
  Bij andere shows van monster trucks is de afstand tussen publiek en trucks ENORM groot.
  Wij zijn ooit in Amerika bij zo’n show geweest en daar weten ze heel goed hoe gevaarlijk deze trucks kunnen zijn. Dus enorme afstand tussen publiek en trucks. ZOALS HET HOORT. Jammer dat NIEMAND hier aan de veiligheid heeft gedacht. Verschrikkelijk voor de nabestaanden van de slachtoffers en de familie van de mensen die nog in het ziekenhuis liggen. Te triest voor worden.

Reacties niet toegestaan