Deense scholieren krijgen les in kinderen krijgen

Op Deense scholen gaan de lessen over seksuele voorlichting drastisch veranderen nu het vruchtbaarheidscijfer daalde tot het laagste in 30 jaar. Jarenlang werd de nadruk gelegd op de voorlichting over anticonceptie, maar nu wordt er een nieuw hoofdstuk aan het curriculum toegevoegd: 'Dit is hoe je kinderen krijgt'. Onvruchtbaarheid neemt epidemische vormen aan in Denemarken. Een op de tien kinderen wordt verwekt na een vruchtbaarheidsbehandeling en steeds meer koppels slagen er niet in kinderen te krijgen. Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is dat mensen op steeds latere leeftijd aan kinderen beginnen. Campagnes die benadrukken dat het belangrijk is om eerst een opleiding te volgen versterken die tendens. In de nieuwe lessen die ontwikkeld worden door Sex and Society, de belangrijkste organisatie die seksuele voorlichtingsmaterialen aan scholen levert, leren scholieren wat vruchtbaarheid is, wat de beste leeftijd is om kinderen te krijgen en wat de effecten van veroudering zijn voor de vruchtbaarheid.

Bron(nen):   Businessweek      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Vooruitgangsdenken van het hoogste niveau in Denemarken, evenals Zweden die de Palestijnse Staat erkend. Felicitas.

  • Dead Silence

   Kapotgesocialiseerd.

   (in antwoord op marianne martens)
   • Burgermans

    Denemarken is itt Zweden en Noorwegen een liberaal land.

    (in antwoord op Dead Silence)
   • marianne martens

    Is dat zo? volgens mijn beperkte geest ontwikkelen ze nieuwe opties voor ander soort deel- economie. Zijn wel tevreden en het merendeel vindt het niet erg sociale lasten te betalen omdat ze een soort cohesie in de samenleving willen behouden.Neen, hier. Een naheffing van 300.– tot 700.– euro en we worden geïnformeerd!!!!!!!!!. Een pure criminele organisatie die ons, wij, de burger oplicht, uitknijpt ( zie plaatje ) en schoffeert. Opzouten. Ze komen overal mee weg en de VVD wint weer, zo stom, zo oerstom
    zijn de samengeklonterde groepen.

    (in antwoord op Dead Silence)
   • marianne martens

    Zweden is tevreden met de collectieve sociale lasten, zijn wel bezig om bv andere regels op te stellen voor toelating mensen uit andere landen. Ze kiezen voor cohesie. Neen, hier wordt de burger continue onfatsoenlijk behandeld. Burgers worden geïnformeerd!!!!????? Een gotspe van jewelste. 300.00 tot 700.00 euro extra. Ben je net klaar om bakken met geld naar de overheid te sluizen en ja , hoor de volgende enge clownstruc uit die ” nare” hoed.

    (in antwoord op Dead Silence)
   • marianne martens

    sorry, Dead Silence, dacht dat ik op een verkeerd knopje had gedrukt 3x is wel mega veel,bah wat dom.

    (in antwoord op Dead Silence)
 2. Burgermans

  Lijkt me een broodje aap verhaal. Denemarken is een verstandig en modern land, die gaan heus geen tienerzwangerschappen op school promoten.

 3. Dutch_pride

  In sterk geïndividualiseerde samenlevingen worden er minder kinderen per vrouw geboren. Dat omdat de welvaart hoger is en jongeren gaan voor vrijheid. Zowel op economisch vlak als sociaal gezien. Consumeren wordt gepromoot alsmede reizen, en grootschalig gebruik van anticonceptie helpt ook al niet. Lekker doen waar je zelf zin in hebt, dat is het credo. Ook mannen zijn zich bewust geworden van hun keuzes in het leven. Wil je wel of geen gezin met al zijn financiële verplichtingen, laat staan zorgen? Wil je trouw zweren aan één vrouw? Of wil je liever gamen met je vrienden en bier drinken in de kroeg. Af en toe een pizza in de oven schuiven, keertje daten met een wanhopige jongedame voor de gerieflijkheid. Er is geen betere tijd geweest voor jonge mannen dan nu. Dit speelt zeker mee in dit verhaal. En als u denkt dat het niet het geval is voor Denemarken, dan geldt het absoluut voor Japan.

Reacties niet toegestaan