Belgische moeder, die haar vijf kinderen vermoordde, heeft euthanasie gekregen

Geneviève Lhermitte, de vrouw die in 2007 haar vijf kinderen om het leven bracht, heeft dinsdag euthanasie laten uitvoeren. Dat meldt De Standaard.

De vrouw vermoordde op 28 februari 2007 haar vijf kinderen Yasmine, Nora, Myriam, Mina, en Mehdi (respectievelijk vijftien, twaalf, tien, zeven, en drie jaar oud). Ze deed dat met een slagersmes. Volgens de gerechtspsychiaters was ze zwaar depressief en ontoerekeningsvatbaar op het moment van moorden, en moest ze opgenomen worden. De jury volgde dat advies echter niet, en veroordeelde haar tot een levenslange gevangenisstraf.

In 2019 mocht Lhermitte de gevangenis van Vorst onder voorwaarden verlaten. Daarna werd ze opgenomen in een psychiatrisch centrum in Manage, nabij Charleroi. Lhermitte was naar verluidt echter opnieuw zwaar depressief geworden, en ondernam ze in september 2021 een zelfmoordpoging.

De inmiddels 56-jarige Lhermitte werd onlangs opgenomen in het Leonardo da Vinci-ziekenhuis in Charleroi. Daar vroeg en kreeg ze euthanasie wegens ondraaglijk psychiatrisch lijden, de procedure werd dinsdag – dag op dag zestien jaar na de moord op haar kinderen – uitgevoerd. Het is niet duidelijk of de vrouw bewust om die datum had verzocht.

Bron(nen):   De Standaard