Bijna 300 doden bij werelds dodelijkste treinramp in 20 jaar

Samenleving
zaterdag, 03 juni 2023 om 7:27
anp 470785450
Rijtuigen op elkaar gestapeld en rijen lichamen bij elkaar gelegd door reddingswerkers: toen de dageraad op zaterdag aanbrak, onthulde het de gruwel van een van India's dodelijkste spoorwegongevallen.
Het aantal dodelijke slachtoffers van de treinramp vrijdag is opgelopen tot zeker 288. Volgens lokale autoriteiten raakten meer dan 900 mensen gewond.
Ongeveer 850 mensen zijn met verwondingen naar lokale ziekenhuizen gebracht, meldde staatshoofdsecretaris Pradeep Jena vrijdag in een tweet.
Het treinongeluk gebeurde in de regio Balasore. Meerdere rijtuigen van een personentrein van Coromandel Express zouden zijn ontspoord na een botsing met een andere trein. Het is onduidelijk of er nog een derde trein bij het ongeluk betrokken was. Een groot aantal mensen zat na het ongeluk vast onder de treinstellen van de verschillende treinen. Zeker tweehonderd ambulances en meerdere reddingsteams schoten te hulp. Ook gewone burgers boden hun hulp aan: voor het overheidsziekenhuis in Odisha's Soro ontstond een rij van mensen die bloed wilden doneren.