Copiloot zocht op internet naar zelfmoordmethodes

Andreas Lubitz, de copiloot die het toestel van Germanwings liet crashen, zocht vlak voor zijn gruweldaad informatie op internet over de beveiliging van cockpitdeuren. Dat blijkt uit de zoekgeschiedenis van een tablet die in zijn huis is gevonden, meldt persbureau AP. Alleen de geschiedenis van de week tussen 16 en 23 maart was beschikbaar. De 27-jarige Lubitz zocht in die periode ook naar manieren om zelfmoord te plegen en naar medicijnen tegen depressie. Eerder werd al bekend dat hij leed aan ernstige psychische problemen en een oogaandoening. Hij zou tegen zijn artsen hebben gelogen dat hij niet meer vloog. Ondertussen is de tweede zwarte doos gevonden van de neergestorte Airbus A320. Deze bevat technische gegevens van de vlucht, zoals snelheid, hoogte, koers en locatie. Bij de crash van de Airbus van Germanwings vielen vorige week 150 doden.

Bron(nen):   AD      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  de schuld van het internet, allemaal !

 2. salute

  .Het is een verschijnsel van deze tijd dat niemand doet waarvoor hij is aangesteld.Je kunt regels maken maar als er geen controle is op deze regels, dan had je ze beter niet kunnen maken> Dit vliegtuigongeluk is daar een voorbeeld van.

 3. salute

  Het is een verschijnsel van deze tijd, dat niemand doet waarvoor hij is aangesteld.Je kunt regels maken, maar als er geen controle op de naleving is,
  dan had je ze beter niet kunnen maken. Dit vliegtuigongeluk is daar een duidelijk voorbeeld van.

Reacties niet toegestaan