Pulitzerprijswinnaar Seymour Hersh: ‘Obama liegt over Bin Laden’

Het is inmiddels vier jaar geleden dat president Obama met trots aankondigde dat de grootste staatsvijand van de VS, Osama Bin Laden, gevonden en gedood was na een heldhaftige aanval van Navy Seals. Nu beschuldigt de Amerikaanse journalist Seymour Hersh Obama van leugens over de dood van terroristenleider Osama Bin Laden. Volgens Hersh is de hele inval van de Navy Seals in Pakistan een fabeltje. Hersh baseert zijn beschuldiging op de uitspraken van een geheime bron, een hooggeplaatste medewerker van de Amerikaanse geheime dienst. Hersh schrijft: 'Het verhaal van het Witte Huis zou geschreven kunnen zijn door Lewis Carroll: zou Bin Laden, het doelwit van een massale internationale jacht, echt beslissen dat een verblijf in stadje op veertig mijl van Islamabad echt de veiligste plaats zou zijn om te leven en al-Qaida-operaties te leiden? Hij verborg zich in het open veld. Aldus Amerika'. Er zou ook gelogen zijn over de betrokkenheid van de Pakistaanse inlichtingendiensten en autoriteiten, die een veel grotere rol zouden hebben gespeeld dan bekend gemaakt is. De diensten zouden Bin Laden al gevangen hebben gehouden sinds 2006. Dit zou gefinancierd zijn door de Saoudi's die wilden voorkomen dat landgenoot Bin Laden in Amerikaanse handen zou vallen. Toen de Navy Seals binnenvielen zou er helemaal geen vuurgevecht zijn geweest, wel zou er een Black Hawk-helikopter zijn gecrasht. Het Witte Huis wilde niet reageren op het commentaar van Hersh. Hersh zelf kreeg ook kritiek omdat hij zijn verhaal baseert op maar één bron.

Bron(nen):   De Morgen      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  lang leve the conspiracy theorist 😉

 2. Vogelbeest

  Volgens mij weet hij zelf dondersgoed dat alles wat hij schrijft pure onzin is, maar hij haalt wel de wereldwijde media, wordt binnenkort betaald voor interviews en zal ongetwijfeld een boek gaan verkopen.
  Dit hele gezwets heeft maar één doel en dat is de bankrekening van
  Seymour Hersh.

  • Paulraw

   ´Volgens mij weet hij zelf dondersgoed dat alles wat hij schrijft pure onzin is´

   U bedoelt dat Hersch die Abu Graib aan het licht bracht allemaal onzin brengt….
   Tsja,met bovenstaande doorwrochte argumentatie heeft u mij volledig aan uw kant….

   (in antwoord op Vogelbeest)
 3. rashuan

  Een zeemansgraf en alle betrokkene Navy SEALS zijn inmiddels overleden, tja dan vraag je erom dat er vragen gaan komen. Het was voor Amerika in ieder geval belangrijk om de buitenwereld te laten zien dat Osama een vijand is. Allemaal show maar wij , mensen . willen graag voor de gek gehouden worden.

 4. Paulraw

  ´De diensten zouden Bin Laden al gevangen hebben gehouden sinds 2006. Dit
  zou gefinancierd zijn door de Saoudi’s die wilden voorkomen dat
  landgenoot Bin Laden in Amerikaanse handen zou vallen.´
  Eerst financieren ze hem ,dan beschermen ze hem ,wat een fijne bondgenoot…

  Nog zo’n toppartner:
  http://www.thedailybeast.com/articles/2015/02/19/qatar-s-a-us-ally-against-isis-so-why-s-it-cheerleading-the-bad-guys.html

Reacties niet toegestaan