Financiële hulp aan allerarmsten is wel degelijk nuttig
Ontwikkelingshulp aan de allerarmsten kan heel succesvol zijn, blijkt uit onderzoek. Een internationaal onderzoeksteam onderzocht de impact van een hulpprogramma van de Bengalese organisatie BRAC en oordeelt zeer positief over de resultaten. Daarover schrijft de Volkskrant.
Het Graduation Program van BRAC is in 20 landen uitgevoerd om de allerarmsten, die van minder dan 1,25 dollar per dag moeten leven, vooruit te helpen. Het bestond uit een gift, zoals vee of spullen voor een winkeltje en enkele maanden financiële hulp, zodat ze hun gift niet gingen verkopen. Ondertussen werd hen geleerd hoe ze inkomsten konden vergaren.
Wetenschappers stellen nu dat dit heeft geholpen. De levensstandaard van de mensen, die de hulp ontvingen ging langdurig omhoog. Na het hulpprogramma hadden ze minder vaak honger, werkten vaker, hadden meer bezittingen en spaargeld, minder last van stress en waren fysiek gezonder dan een controlegroep. In bijna alle landen leverde het hulpprogramma veel meer op dan het heeft gekost.
Bron(nen): Volkskrant
interessant dit soort onderzoeken, kijken hoe je de mensheid echt vooruit kan helpen.
Kijk, dit werkt. De mogelijkheid bieden om zelfstandig te worden i.p.v. afhankelijkheid.
Zo zijn microkredieten ook een mooie manier om mensen een opstart te geven. Al weet ik wel dat deze methode ook niet altijd goed werkt.
Tot nu toe heeft hulp vaak tot meer afhankelijkheid geleid en dat lost uiteindelijk niets op.
Een omslag in het denken van de hulpbieders en methodes zou dit kunnen veranderen.
97% van de wereld bevolkings aanwas komt uit de derde wereld,
druppel-gloeiende plaat
Dit is nu net niet wat velen willen lezen. Stel je voor dat ze hun mening bij zouden moeten stellen. Nee hoor, we houden liever vast aan het sterk verouderde beeld dat alle financiële hulp verdwijnt in de zakken van een paar en internationale hulp een bodemloze put is. Komt toevallig ook de eigen portemonnee ten goede (of is dat een te cynische houding?).
Lees dit eens na dit halleluja verhaaltje van ze hebben niet zo vaak meer honger en hebben minder stress. Mag het na 800 miljard???
http://mijn-kijk-op.infonu.nl/mens-en-samenleving/16315-zwendel-met-ontwikkelingshulp-miljarden-euros-vermist.html
Je wilt toch niet serieus zo’n lulverhaal van zo’n “infoteur” aandragen als bewijs voor ongeacht welke stelling? Dit is nog erger dan Wikipedia.
Nederland heeft echt geen 800 miljard uitgegeven aan internationale hup in de afgelopen 25 jaar. Om dat te weten hoef je slechts de laatste miljoenennota erop na te slaan en vermenigvuldigen met 25. En daarmee vervalt direct elke geloofwaardigheid van het gehele betoog.
Zelden zulke lariekoek gelezen. Wel vermakelijk maar gelijk een beetje gevaarlijk als mensen als jij dit als de waarheid accepteren en als de basis gebruiken voor een (serieuze) mening.
(in antwoord op Ko Herent)Je hebt gelijk. Het is maar zo’n vijf miljard per jaar, excuses.
(in antwoord op Jaap Aap)Nou is dit onderzoekje ook heel erg vaag, dat moet je ook toegeven.
Nogal een verschil, 800 miljard of minder dan 150 over 25 jaar!. Als iemand zulke fundamentele fouten maakt dan ben je toch vast met me eens dat de rest van het betoog ook werkelijk elk greintje van geloofwaardigheid mist?
Maar ook de rest is aantoonbare kul. Alleen al het begin waarin hij stelt dat er niets is verbeterd. Denk alleen maar aan kindersterfte die terug is gedrongen. Het aantal mensen met toegang tot schoon drinkwater etc. Gewoon zaken die heel makkelijk zijn te controleren. Allemaal goed gedocumenteerd. Jouw bron heft een heel grote duim, gen verstand en loopt achter heel lang achterhaalde clichés aan.
(in antwoord op Ko Herent)Ben ik met je eens, de basis is weg. Ik had het moeten checken. Mea culpa.
(in antwoord op Jaap Aap)4,7 miljard per jaar maakt een schamele 141 miljard over 30 jaar
(in antwoord op Ko Herent)Het is bijna niks inderdaad.
(in antwoord op witje)Zou het misschien ook zin hebben om mensen die honger hebben te eten te geven?