Dode en gewonden bij brand in Den Haag

In het centrum van Den Haag heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand gewoed in een portiekwoning. Daarbij is in ieder geval één dode gevallen. Verder zijn drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe zij eraan toe zijn. Dat heeft de brandweer gemeld.

Het dodelijke slachtoffer was een man. Hij werd uit het brandende pand aan de Torenstraat gehaald en gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. Hij overleed ter plaatse. De gewonden zijn vermoedelijk bewoners van het gebouw dat een gemeenschappelijk trappenhuis heeft. Omliggende woningen zijn ontruimd. Zeker zeventien bewoners zijn opgevangen op een nabijgelegen politiebureau, aldus de brandweer. Het is nog niet duidelijk of, en zo ja, hoeveel mensen terug kunnen naar hun woning. Zes politieagenten die snel ter plaatse waren en hulp boden, bleken rook te hebben ingeademd, en werden door ambulancepersoneel gecontroleerd.

De uitslaande brand brak rond 2.00 uur uit op de eerste etage van de woning aan de Torenstraat. Ook de tweede etage is getroffen door de vuurzee. Omdat het pand zowel aan de voor- als de achterkant lastig te bereiken is, werden veel hulpdiensten opgetrommeld en is veel materieel ingezet in de vorm van tankautospuiten. Inmiddels is de brand onder controle. Over de oorzaak is nog niets bekend.