Thalyshelden: ”We zagen zijn wapen, dus we konden kiezen tussen ingrijpen of sterven”

''Het was ons overlevingsinstinct. Meer dat, dan onze militaire training,'' vertelde een van de drie Amerikanen, die de gewapende man in de Thalys overmeesterden, gisteren in een persconferentie. Spencer Stone was vrijdag in de trein in slaap gevallen, maar werd wakker toen hij iemand met een kalasjnikov langs zag lopen. Zij vriend Alek Skarlatos tikte hem aan en zei: ''Kom op, we gaan.''  Ze duwden de man tegen de grond, maar ''hij kwam steeds weer met een nieuw wapen,'' aldus Stone. ''Hij kwam met een geweer, wat Alek ook pakte. Toen kwam het mes en begon hij me te steken. Hij leek klaar om te vechten tot het einde, maar dat waren wij ook!'' De derde Amerikaan, de student Anthony Sadler omschreef de dader als 'behoorlijk mager'. ''Hij sprak geen woord. Hij kwam de coupé in. We zagen zijn wapen, dus we konden kiezen tussen ingrijpen of sterven.'' De dader, de Marokkaan Ayoub El Kahzzani, zou een terroristisch motief hebben en al langer in het vizier zijn geweest van de inlichtingendiensten.

Bron(nen):   Volkskrant      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blorg

  Ik heb gisteren ook iets gevonden in het park.

  http://cdn1.img.sputniknews.com/images/102608/97/1026089742.jpg

 2. Blorg

  De échte held ligt nog in het hospitaal

  “De Amerikaan Mark Moogalian (51) was samen met zijn vrouw Isabelle Rasacher op weg van Amsterdam naar Parijs, waar hij doceert aan de Sorbonne-universiteit. Hij hoorde hoe Ayoub El-Khazzani (26), de Marokkaanse terrorist die gewapend uit het toilet was tevoorschijn gekomen, een 28-jarige Franse bankier tegen de grond werkte. De Fransman, die anoniem wenst te blijven, was op weg naar het toilet en had al geprobeerd de terrorist langs achter te tackelen.

  Moogalain twijfelde niet: hij vond de man met de grote tas al een tijd verdacht en gebood zijn vrouw om zich te verschuilen. Hij ging de schutter tegemoet en slaagde erin om te voorkomen dat de schutter zijn kalasjnikov kon gebruiken, maar plots haalde El-Khazzani een ander wapen uit zijn zak. Hiermee schoot hij de 51-jarige professor in zijn nek. ‘Zijn vrouw zag alles gebeuren vanachter haar stoel’, getuigt zijn zuster Julia.”

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150824_01831220

 3. Dead Silence

  Volgens D666-leider Adolf Pechtold hadden ze het afschikwekkende “pang pang” moeten roepen.

Reacties niet toegestaan