Politie: schutter VS in kritieke toestand

De man die woensdag in de Amerikaanse staat Virginia een cameraman en verslaggeefster van omroep WDBJ7 doodde, heeft geprobeerd zich langs een snelweg ten zuidwesten van Washington van het leven te beroven. Hij is in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen.

Het gaat om een mogelijk verbitterde ex-collega, Vester Flanagan. Flanagan heeft de moordaanslag gefilmd en de beelden verspreid. De omgekomen slachtoffers zijn de 24-jarige Alison Parker en de 27-jarige Adam Ward. Op de beelden van Ward zijn schoten te horen. De camera valt op de grond en de verslaggeefster probeert nog weg te rennen.

De slachtoffers waren bezig met een interview in een winkelcentrum bij een jachthaven aan een stuwmeer in het zuidwesten van Virginia. Ze werkten aan een reportage over toerisme in de streek. De vrouw die ze daar vragen over stelde, Vicky Gardner, werd ook door kogels geraakt en ligt in een ziekenhuis.

Verloofd

Het is niet duidelijk wat precies het motief was van Flanagan. Hij vluchtte in een auto over de snelweg Interstate 81 in noordelijke richting en deed een zelfmoordpoging, nadat hij in noordoostelijke richting op een snelweg naar Washington was gaan rijden.

De twee omgekomen slachtoffers waren beiden verloofd met collega's bij de lokale zender. Ward was verloofd met producer Melissa Ott en Parker met presentator Chris Hurst.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blorg

  “De twee omgekomen slachtoffers waren beiden verloofd met collega’s bij de lokale zender. Ward was verloofd met producer Melissa Ott en Parker met presentator Chris Hurst.”
  Hadden ze ook huisdieren?

 2. Blorg

  slaap verder , hij is deaud

 3. Burgermans

  De moordenaar was weer een Zwarte Piet die zich gediscrimineerd voelde. Zo verdwijnen die vooroordelen natuurlijk nooit!

  • Jaap Aap

   Inderdaad, en jij doet je uiterste best aan het in stand houden van de vooroordelen. Weer een echte trollen-reactie.

   (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan