Waarom het beter is om je bed niet op te maken

Je bed opmaken, voor wie daar 's ochtends helemaal geen zin in heeft, is er goed nieuws: het is hygiënischer om je dekbed lekker te laten liggen, zoals het ligt.

Ons bed zit namelijk vol huisstofmijten, gemiddeld zo'n 1,5 miljoen in totaal. De diertjes voeden zich met menselijke huidcellen en hebben een warme, vochtige omgeving nodig om te kunnen overleven.

Tijdens onze slaap verliezen we gemiddeld een liter vocht per nacht. Je kunt je voorstellen dat het onder je warme, klamme dekbedje daarom een paradijs is voor huisstofmijten.

Die ideale plek verdwijnt als jij 's morgens de lakens opengooit. Een deel van de diertjes sterft of zoekt een andere plaats. En dat is wat je wil dus maak je bed vooral niet op.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Boven Jan

  Dit was nieuws in 1956.

 2. Burgermans

  Je bent gewoon lui, Desirée

 3. Twan

  Mooi!

 4. Michelle van Zelm

  @Elly van Zelm

 5. Vogelbeest

  Daarom worden alle bedden te Villa Vogelbeest ‘s morgens zodanig open gelegd dat licht en lucht kunnen komen op de plaatsen waar wij ‘s nachts gelegen hebben. Ook moeten alle gordijnen open.
  Sinds we daarmee begonnen zijn zijn de astma-aanvallen van Mevr. Vogelbeest met 80% afgenomen.

 6. Ko Herent

  Mijn grootvader zei altijd :” Laat licht en lucht uw woning binnen treden”. Ik wist nooit waarom dat gezegde maar misschien wisten ze dit vroeger al.

Reacties niet toegestaan