Samsom onder vuur om vluchtelingenplan

De oppositie heeft PvdA-leider Diederik Samsom onder vuur genomen in het debat over de vluchtelingenopvang in Europa. D66, SP en GroenLinks verweten Samsom dat hij zijn oren te veel naar de VVD heeft laten hangen.

Ze vinden dat de coalitiepartij zich achter het idee van de liberalen heeft geschaard om vluchtelingen straks alleen nog in de regio op te vangen, terwijl de PvdA daar enkele maanden geleden nog tegen was. De coalitie bereikte daarover eerder deze week overeenstemming.

Volgens Samsom gaat het niet om méér maar om betere opvang in de regio. Dat is volgens hem op de lange termijn wel degelijk een oplossing, omdat mensen dan niet meer de gevaarlijke oversteek naar Europa maken. Vanuit die veilige opvanglocaties kunnen mensen asiel aanvragen voor Europa.

De oppositie wilde weten of de PvdA wel echt extra asielzoekers in Nederland wil toelaten als blijkt dat de Europese lidstaten niet instemmen met het plan van het kabinet over het Europese asielbeleid. Samsom wil dit allebei gebeurt.

58 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Wat links maar niet wil erkennen is dat de meeste van die zogenaamde vluchtelingen gewoon gehaaide gelukszoekers zijn. De echte vluchtelingen zitten in de kampen in de regio. Die verdienen onze hulp, deze avonturiers niet.

  • Moos1

   Dat noem je migranten of expats. Heel gewoon, jaarlijks vertrekken er ook 100.000 NL-ers
   naar den vreemde. En migratiestromen zijn al zo oud als de weg naar Rome, niks nieuws dus. Waarom mag dat niet?

   Maar u meent dat Syrie veilig is? Er zijn al 4 miljoen Syriers gevlucht naar Libanon, Turkije en Jordanie. En naar Griekenland. Maar die kunnen het niet aan omdat wij ze lieten barsten.

   Bovendien, mensen zoeken een beter bestaan omdat Europa handelsbeperkingen oplegt aan bv Afrika, omdat wij moeten verdienen aan de wapenhandel.

   Wij zijn medeverantwoordelijk dus.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Er is een hemelsbreed verschil tussen opgeleide arbeidsmigranten en deze ongewenste en onaangepaste gelukszoekers waar niemand op zit te wachten. Wij zijn bovendien op geen enkele manier verantwoordelijk voor de ellende in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Al de ellende in die streken is namelijk islam-gerelateerd. Met het importeren van die ellende naar ons land lossen we niets op, we verpesten er alleen ons eigen land mee.

    (in antwoord op Moos1)
    • Ko Herent

     +1

     (in antwoord op Burgermans)
    • Floris Vrijdag

     “op geen enkele manier”?
     huh? wij hebben die landen eerst leeggeroofd en onze welvaart is oorspronkelijk op die roof gebaseerd…

     (in antwoord op Burgermans)
    • Jaap Aap

     Niet verantwoordelijk voor de problemen in het Midden Oosten?

     Het gelazer daar begon toen de “winnaars” van WO2 zo nodig hun morele schuld aan de joden moesten inlossen en het grondgebied aldaar afnamen van de bevolking en aan Europese joodse immigranten gaf.

     En wat dacht je meer recentelijk van de Westerse houding en steun voor het moorddadige regime van Saddam in de oorlog tegen Iran, een land dat nog nooit agressie tegen een andere land heeft gebruikt?

     Of zullen we het eens hebben over de illegale oorlog tegen Irak in 2003?

     En natuurlijk heeft het koloniale Westen geen schuld aan de situatie in veel Afrikaanse landen. De verdeel en heers politiek warbij de ene stam tege de andere werd opgezet en intussen, zoals ook @florisvrijdag:disqus al meldde, de rijkdommen van veel landen roofden.

     EN zo kun je nog wel even door gaan. “Wij zijn niet verantwoordelijk”, zeg je. Je bent slecht op de hoogte van de wereldgeschiedenis, de rol van Nederland en het Westen daarin, zowel toen als nu.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Hrvoje Horvat

      Ben het mee eens, het is nu gewoon schuld aflossen van de koloniale tijd m.b.t Afrikaanse burgers en onrecht die hun is aangedaan.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Burgermans

      *proest*

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      “Proest”? Dat is je inhoudelijke antwoord? Dit van de man die keer op keer vraagt om inhoudelijke reacties van anderen?

      Goh, wat zak jij (weer) lelijk door het ijs.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Probeer niet te veel over mij te fantaseren en inhoudelijk te reageren, Japie.

      (in antwoord op Jaap Aap)
    • Hrvoje Horvat

     helemaal niet alleen met islam, vele Afrikaanse landen en vluchtelingen hebben helemaal niet dat geloof, er zijn ook andere geloven, hetzelfde zeiden ze ook van mijn land m.b.t ex Joegoslavië.

     (in antwoord op Burgermans)
    • Moos1

     ”ongewenst en onaangepast”..
     U kent ze?
     Of is dat weer zo’n oud-Hollandsch vooroordeel.
     Want vluchtelingen zijn juist vaak kritische mensen, daarom moeten ze namelijk vluchten. Iraniers zijn hoger opgeleid dan wij. Vergeet niet dat meer dan 60% van de kinderen hier naar het vmbo ging en gaat….

     (in antwoord op Burgermans)
   • Fritzy von Popsicle

    Laten barsten, wat hebben wij hier in Nederland in Godsnaam te maken met die Syriërs, een vloedgolf, met in het kielzog allerlei zwerfvuil, van twijfelachtig allooi!

    (in antwoord op Moos1)
    • Floris Vrijdag

     zo te lezen behoor jij zelf ook tot het genus “zwerfvuil” en kan gewoon in de shredder wat mij betreft…

     (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Goed hè, maar denk dat voor jou hetzelfde geld, je bezit in ieder geval dezelfde genen als deze gelukszoekers!

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
    • Moos1

     Ja, tuurlijk joh, ik noem er maar eentje, de biologische vader van Steve Jobs..Syrische migrant. Geen opleiding, 80 jaar en nog altijd zijn eigen casino.
     Wat wij er mee te maken hebben beste Fritzy, is dat wij schatrijk worden van wapenhandel en van handelsbeperkingen.
     Wij zijn DUS medeverantwoordelijk.

     (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Ik voel mij géén enkele seconde medeverantwoordelijk, en rijk worden, dat lijkt mij een goed streven, het enige waar ik mij verantwoordelijk voor voel, is mijn gezin, familie en bezittingen!

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Ja, dat was al wel duidelijk.
      Maar dan moet je wel de consequenties van je gedrag en mentaliteit erbij nemen en dat doe je niet. Over laf gesproken.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Begrijp niet waar jij laf vandaan haalt….hahaha, heb al dienst gedaan in zoveel brandhaarden, straks in het grote Walhalla, heb ik zoveel slaven, dat zij daar ook over overbevolking gaan klagen!

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Als jij je gedraagt zoals je doet, best.

      Accepteer dan ook de gevolgen.
      En dat wil je niet, dat heet laf.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Ach..er zijn maar 2 dingen zeker in het leven, dat is de dood, en de belastingen…een God wil mij niet hebben, en de duivel wil geen concurrentie….en de belasting is keurig geregeld! En wat betreft de eerste, die heb ik gratis gekregen, dus….?

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Ow.. gratis gekregen. Dat noemen sommigen hier ”parasiteren”.
      Maar aan jouw onzekerheden is wel iets te doen, trouwens.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Goed lezen, begrijp dat het ‘mein k#mpf’, van jullie denkbeeldige sprookjesvriendje Mohammed een ziekelijke leidraad is, ben benieuwd hoe jij die onzekerheden denkt weg te nemen!

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Jullie? Vooroordeel. Ik ben geen moslim, hoor.
      En dan moet je je toch echt eens gaan verdiepen ipv pvv-prietpraat voor lief nemen of gewoon je boerenverstand gebruiken.
      Als je een kalifaat sticht en het westen verwerpelijk vindt, dan ga je vanuit datzelfde kalifaat de reis ondernemen naar dat verwerpelijke westen? Klinkt niet erg logisch, he.
      Als je je bedreigd voelt door dat kalifaat, dan vlucht je, of je nu christen of moslim bent, dan doet religie helemaal niet ter zake.

      Maar sommigen hebben er een handje van om alle bestuurlijke en/of geopolitieke conflicten af te wentelen op religie, terwijl het meestal alleen maar gaat om macht en geld, overgoten met wat ideologie.
      Sja… eigenlijk net zoals jij alleen op geld uit bent.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      U doet zich anders erg ‘pro’ voor, en de PVV onzin, daar hou ik mij niet mee bezig, allemaal propaganda, of liever nog alleen maar “kuifje” in het ‘zadel’ houden!

      Inderdaad het ‘verwerpelijke westen’ , als men het westen zo slecht vindt, waarom dan daarheen, en niet naar buurlanden, waar men dezelfde religie aanhangt?

      Qua geld natuurlijk, zonder geld zijn wij in onze huidige maatschappij, ‘aan de goden overgeleverd’, in de specifieke geval dus aan ene allah…maar a llah, niks om ons druk over te maken…of toch wel?

      Hebben uw kinderen geen sociale zekerheden nodig, of werk, of huisvesting?

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Ja, dat hebben mijn kinderen wel nodig, net als elk ander kind.
      Daarom moet je geen (extreem) rechts stemmen.
      En daarbij denk ik niet dat ze met hun hoge opleiding voor NL kiezen als ze klaar zijn, eerlijk gezegd. En gelijk hebben ze.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Ho…U hoort mij nergens zeggen, extreem-rechts te stemmen, zie mijn vele ‘anti-kuifje’ quotes. Een goede opleiding is erg verstandig, maar laten wij ons dan wegjagen, door niet voor Nederland te kiezen, houdt U mij ten goede, ik denk er net zo over, als dit maar een wel overdachte keuze is, en niet een vlucht, dat zou jammer zijn!

      Ook ik heb in dergelijke landen gewerkt, maar het eerst, redelijke beeld wordt nu toch ingehaald, zie de wantoestanden, met allen als oorzaak, het aanhangen van een godsdienst, welke gebaseerd is op expansiedrift, het veroveren van lebensraum, U zult niet kunnen ontkennen dat de islam een veroveringsgodsdienst is, de gevolgen hiervan zijn alom bekend, zeker in deze tijd!

      (in antwoord op Moos1)
   • Fritzy von Popsicle

    Bovendien nog een stel lafaards ook, ga vechten voor je eigen land, en ga niet parasiteren op andere landen!

    (in antwoord op Moos1)
    • Hrvoje Horvat

     waarom moeten ze vechten, als ze bijvoorbeeld uit gemengde gezinnen komen, waarom moeten ze tegen hun medebroeders vechten, vele hebben er ook niet om gevraagd, dan mogen ze de oorlog onvluchten, iedere situatie is anders, het is niet alleen zwart en wit in het leven.

     (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Waarom niet, iedereen komt toch op voor zijn eigen, gezin, familie, huis etc., een dergelijk vluchtgedrag, zegt dat je opgeeft. In Europa ligt een een oorlog ook op de loer, dat zou U moeten weten, als geen ander, alle voortekenen zijn aanwezig. Eens en te meer bewezen, door de onderschepping, van een gigantische voorraad wapens en munitie, recentelijk in Griekenland! En wie waren daarbij betrokken…baljia toch, de zgn. ‘vredelievende vluchteling’?

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Hrvoje Horvat

      Het woord balija is bedoeld voor mensen in ex Joegoslavie die tot de islam waren bekeerd toen het al eigenlijk al te laat was, op een tijd tegen het einde van de heerschappij van de Turken, en zodoende werden die mensen spottend genoemd, dus toen de Turken eigenlijk veel gebieden begonnen te verliezen en moesten terugtrekken, maar al die balija’s zijn gewoon Serviërs en Kroaten die tot dat geloof zijn overgegaan, dus niets meer en minder.

      maar ik merk dat jij wel heel anti islam bent, raar dat je geen commentaar geeft op de site van Omroep West en Omroep Rijnmond, dat zou echt wat voor jou zijn, veel mensen daarop zijn anti islam en pro NL.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Ken dat Omroep West niet, en ook Rijnmond niet, maar ben jij niet een beetje anti islam dan? Jij het er toch ook mee te maken gehad, de mensen die overstapten, deze deden dat alleen maar om er beter van te worden. De Nederlanders destijds bij Bojna Zrinski, waren ook allemaal tegen, zie er sommigen nog weleens, maar geen is voor!

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Fritzy von Popsicle

      10 september 2015
      Container met hulp goederen voor Syrische vluchtelingen vol met wapens en munitie
      Update: volgens berichten zou het gaan om een schip bestemd voor ISIS in het Midden-Oosten en dus niet voor de vluchtelingen zijn. Andere berichten na het na trekken van het cargo nummer van het schip spreken het weer tegen, en zeggen dat het schip juist afkomstig was uit een land waar ISIS heerst en bestemd was voor Europa.

      Bron: Nieuwsbreker wordpress

      Maar wat denk jij hier dan over, jij weet toch ook hoe het werkt, en wat de voor de hand liggende gevolgen hiervan zullen zijn. Ik neem van jou aan, juist van jou, dat nu niet bepaald toe te juichen is, dit is weer één van de tekenen dat het echt mis aan het gaan is?

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Moos1

      wordpress… mmm… factfree vaak

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Er zijn er meerdere, gewoon even googlen, maar dat is het ontkennende van de moslim, direct in de verdediging schieten, en een slachtofferrol aannemen. Hiernaast is betrapt worden natuurlijk de ergste straf voor hen!

      (in antwoord op Moos1)
     • Fritzy von Popsicle

      Okee…U misschien het voordeel Uw twijfel, het was een coöperatie van Syrische ijzerhandelaren, die het bedrijf mee verhuisden…eigenlijk logisch!

      (in antwoord op Moos1)
    • Floris Vrijdag

     “De beuk d’r in!” riep de revolutionair vanachter zijn toetsenbord…
     Ambtenaar zeker?

     (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Nee pech, PMC, en Nederlander/Serviër.

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Hrvoje Horvat

      Heb je een dubbele paspoort ?

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Ja en nee, ook een CD.

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Moos1

      Huh??? En jij noemt andere parasieten, gelukszoekers e.d.?
      Wat als ik dat over jou had gezegd voordat je onze grens overstak?

      Dan had je gezegd dat ik stront bevooroordeeld was. En terecht.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Ik handel liever in een dergelijke situatie dan ik praat, zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden, hetgeen nu weer eens en te mer duidelijk is!

      (in antwoord op Moos1)
    • Moos1

     Dat mensen een dergelijke reis ondernemen getuigt van lef.
     Niet iedereen is wapengeil.
     Ongelooflijk hoe pvv-achtigen hier zitten te azen op vechten en strijd.
     Bah.
     Dankzij die mentaliteit veroorzaak je juist vluchtelingenstromen, slimmie.

     (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Lekker lef, wegrennen uit je eigen land als een laffe hond, met de staart tussen de poten! Laat het maar gebeuren, wij zijn er klaar voor, die PVV zijn te laf!

      (in antwoord op Moos1)
   • Hrvoje Horvat

    Jou ken ik van Omroep West, zelf ben ik geblokkeerd door hun, ik was te positief m.b.t Nederlanders en hun riante rijtjeswoningen.

    (in antwoord op Moos1)
 2. Twan

  Als wij, westerse, ooit zo komen te zitten als de “vluchtelingen” nu, ben ik benieuwd welk land zich druk om ons zou maken zoals wij nu doen…..

  • Ko Herent

   Uit Noord-Afrika hoef je het niet te verwachten.

   (in antwoord op Twan)
   • Moos1

    Daar werden wel de joden opgevangen toen ze door de christenen uit Europa werden verdreven… en ze wonen er nog.

    (in antwoord op Ko Herent)
  • Hrvoje Horvat

   dat weet je gewoon niet, maar je kunt niet van te voren dingen zeggen, pas als het gebeurt, dan kun je oordelen, wel of niet.

   (in antwoord op Twan)
 3. Fritzy von Popsicle

  Wat heeft electorale minkukel nu, überhaupt nog in te brengen, wat een mislukte democratie, de Nederlandse bevolking heeft al met hem afgerekend, getuige de de recentelijke verkiezingsuitslagen. In het normale bedrijfsleven vlieg je de laan uit!

 4. Hrvoje Horvat

  Atijd mensen helpen die hulp nodig hebben, ongeacht geloof of afkomst.

 5. argeloze burger

  Is het niet beter Samson de kans geven te vluchten, voordat we hem het land uitzetten?

Reacties niet toegestaan