‘Plan EU en Turkije voor vluchtelingencrisis’

De Europese Commissie zou met Turkije afspraken hebben gemaakt om de vluchtelingenstroom naar Europa te beperken. Zo zouden in Turkije zes nieuwe asielzoekerscentra worden gebouwd en zou Turkije met Griekenland moeten samenwerken om de grens beter te bewaken.

Dat hebben bronnen rondom de Europese Commissie en de Duitse regering gezegd tegen de Frankfurter Allgemeine Zeitung. In de plannen staat dat de Turkse en Griekse kustwacht ervoor moeten zorgen dat alle vluchtelingen terug worden gebracht naar Turkije.

In ruil daarvoor komen er nieuwe azc's waar twee miljoen vluchtelingen kunnen worden opgevangen.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. disqus_RinSh7fPr4

  2 autoritaire dictatoriale en onderdrukkende regimes slaan de handen ineen, dan weet je dit wordt een succes.

 2. Blargh

  Een gokje, de AZC’s worden half gebouwd maar niet opgeleverd.
  De rest gaat in de zakken van ambtenaren

 3. Burgermans

  Wanneer houdt dat Duitse schuldgevoel eens op?

  • Boven Jan

   Zal ik je eens mijn ‘two cents’ geven; de Duitsers willen de Grieken ontlasten vanwege de Euro perikelen. Duitsland had nogal een harde stellingname daarin. De Grieken krijgen nu ook alle vluchtelingen binnen en moeten deze verwerken. Dit levert een extra grote druk op het toch al wankele land.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Het gaat volgen mij nog dieper. Door hun historische schuldgevoel denken de Duitsers dat ze verantwoordelijk zijn voor alle ellende in de wereld. Dat schuldgevoel is genadeloos uitgebuit door de gehaaide Griekse politici en de talloze migranten uit Afrika en het Midden-Oosten. Als je net als Bundeskanzlerin Merkel gaat roepen dat alle vluchtelingen in Duitsland welkom zijn is het niet vreemd dat je land in no time wordt overspoeld door miljoenen avonturiers en gelukszoekers.

    (in antwoord op Boven Jan)
  • Vogelbeest

   Zodra de sharia wordt ingevoerd in Duitsland.

   (in antwoord op Burgermans)
 4. Jaap Aap

  Turkije heeft weinig reden om de vluchtelingenstromen naar de EU tegen te houden. Integendeel zelfs. Hoe meer naar Griekenland gaan hoe minder zij er hebben. Minder spanning en minder kosten.

  Als de EU dit dus wil zal het de buidel moeten trekken. En dan wat? Iedereen hier staat weer op de achterste benen. Maar de keus is eenvoudig. Of we accepteren vluchtelingen of we zorgen voor menswaardige voorzieningen in de landen die grenzen aan Syrië.

  De rest, zoals de acties van schreeuwlelijk Wilders, is slechts voor Henk & Ingrid maar zoals te doen gebruikelijk, geen oplossing.

 5. Vogelbeest

  Grensbewaking is íets, maar het is symboolpolitiek.

  Zo lang de EU onder dwang van tante Merkel doorgaat met iedereen die een voet op Europese bodem zet blijft voorzien van bed-bad-brood, en dan vervolgens van een gratis huis, gratis onderwijs, gratis medische zorg en een uitkering zullen de gelukszoekers blijven komen. Op welke manier dan ook.

Reacties niet toegestaan