Trump: het is niet mijn schuld dat de Russen boos zijn

De relatie tussen de VS en Rusland is op een gevaarlijk dieptepunt beland en dat is de schuld van het Congres. Deze veeg uit de pan gaf de Amerikaanse president Donald Trump donderdag via Twitter aan de Amerikaanse volksvertegenwoordigers.

,,Onze relatie met Rusland staat op een historisch en gevaarlijk laag punt. U kunt het Congres bedanken, dezelfde mensen die ons niet eens gezondheidszorg kunnen geven'', sneerde Trump.

Het Congres besloot eerder om sancties tegen Rusland in stand te houden en uit te breiden en om de door Trump verfoeide Obamacare niet af te breken.

Trump ondertekende woensdag tegen zijn wil een wet over nieuwe sancties tegen Moskou. Trump zei dat hij de wet had ondertekend ,,voor nationale eenheid'', maar dat die wel ,,heel erg gebrekkig'' is geformuleerd en passages bevat die ,,in strijd met de grondwet het gezag van de president aantasten''. Moskou noemt de maatregelen een ,,volledige handelsoorlog'' die de hoop op betere banden met de regering-Trump de grond in boort.