Sterkste panden Frans Sint-Maarten verwoest

De stevigste bouwwerken op het Franse deel van Sint-Maarten zijn door de orkaan Irma verwoest. Dit zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb tegen Franse media. Collomb vreest daarom dat er nog maar weinig overeind staat op Sint-Maarten. Hij zei dat de meest solide bouwwerken, de prefectuur, het hoofdkwartier van de politie en een kazerne, de storm niet hebben overleefd.

Collomb heeft drie extra hulpploegen naar de zwaar getroffen eilanden Sint-Maarten en Saint-Barthélemy gestuurd. Hij had nog niets vernomen over doden als gevolg van het noodweer. Dat zou over de getroffen eilanden ook 400 millimeter regen uitstorten en de zee tot golven van meer dan 10 meter hoog opzwepen. Boten zijn verwoest, wijken ondergelopen en daken en muren weggerukt.

De Franse minister die is belast met overzeese gebiedsdelen, Annick Girardin, vreest naar eigen zeggen het ergste. Het oog van de ongekend zware orkaan is woensdag over Sint-Maarten getrokken en gaat in noordwestelijke richting verder naar de noordkust van Puerto Rico.