Zo vind je op vakantie een goed restaurant

Op vakantie wil je graag lekker eten, maar hoe vind je een goed restaurant? Reiswebsites als TripAdvisor zijn nauwelijks meer te vertrouwen. Experts geven in het AD advies over hoe je toch die toptent vindt. "Vaak ga ik op een terras zitten om zo in contact te komen met locals of vraag ik het de receptionist of barman van het hotel”, vertelt reisjournaliste Sigrid Stamkot. Culinair historicus en columniste Charlotte Kleyn adviseert om een lokale krant te lezen. "Wanneer je de taal spreekt, kan je recensies in de lokale krant lezen. Dat is vaak betrouwbaarder dan websites als TripAdvisor waar iedereen een recensie kan achterlaten.”

Voor restaurantrecensente Ellen Lengkeek is vooral de menukaart leidend. "Ik screen de kaart goed. Daar vind je het handschrift van de kok. Daarnaast kijk ik naar de prijzen.” Stamkot zegt: "Over het algemeen kun je stellen: hoe lelijker het restaurant, hoe beter het eten.”

"Restaurants waar een bord met ‘authentiek eten’ buiten hangt, daar loop ik met een grote boog omheen”, zegt Kleyn. Lengkeek heeft weinig vertrouwen in restaurants die alleen maar trendy gerechten serveren. "Ceviche, zoete aardappelfrieten, geroosterde bloemkool én ramensoep? Dit soort restaurants wil een te grote markt bedienen.”

Bron(nen):   AD