ANWB verwacht topdrukte op Europese snelwegen

Samenleving
door anp
zaterdag, 29 juli 2017 om 4:27
anwb verwacht topdrukte op europese snelwegen1501296322
Vakantiegangers die met de auto reizen moeten zaterdag rekenen op forse vertragingen op de Europese snelwegen. Daarvoor waarschuwt de ANWB. In Frankrijk is sprake van de eerste 'zwarte zaterdag' in een reeks van vier. Voor miljoenen Fransen begint de vakantie en veel vakantiegangers zijn weer onderweg naar huis.
De eerste files op de Franse autoroutes kunnen al rond 6 uur 's ochtend ontstaan. Bottleneck op weg naar het zonnige zuiden is de Rhônevallei (A7), vooral bij Valence en ten zuiden van Lyon. Verkeer naar het zuidwesten van Frankrijk zal volgens de ANWB vastlopen bij de tolstations op de A10 Parijs-Orléans-Bordeaux.
Ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië moet het verkeer rekening houden met oponthoud op de routes richting vakantiebestemming.
In eigen land kunnen grote evenementen tot drukte leiden. Het gaat om het Zomercarnaval in Rotterdam op zaterdag, het Truckstar Festival op het circuit van Assen op zaterdag en zondag en de twee concerten van U2 in de Amsterdam ArenA op zaterdag en zondag.