Britse vrouwen klaar voor de top

Samenleving
door Admin
woensdag, 18 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Gisteren vond in Londen een opmerkelijke bijeenkomst plaats, de Professional Boards Forum. Vijftig Britse topvrouwen ontmoetten voorzitters van grote bedrijven om te laten zien dat ze uitermate geschikt zijn om toe te treden tot de raad van bestuur van een grote onderneming. Dit gebeurde naar Noors voorbeeld. Toen een nieuwe wet in Noorwegen voorschreef dat 40 procent van de boards van bedrijven uit vrouwen moet bestaan, werden dergelijke bijeenkomsten gepland om snel geschikte topvrouwen te vinden.
En? Wat vonden ze daar in Engeland?
Volgens The Times, bij de bijeenkomst aanwezig, gaven de captains of industry zeer hoog op van het Britse vrouwelijke talent. Meer vrouwen in raden van bestuur is heel goed, zo betoogden ze. De kunst is om er een eerste keer binnen te dringen, daarna gaan veel zaken vanzelf.
Het raadsel hoe het toch kan dat in Groot-Brittannie bijna geen vrouwen in de top zitten terwijl ze er toch zo geschikt voor zijn, wordt ook in dit artikel niet opgelost. In die zin lijken een aantal westerse landen bijzonder veel op elkaar.
Bron(nen): The Times