Criminoloog over voortvluchtige Belgische militair: "Hij speelt hoofdrol in zijn eigen film"

Samenleving
zondag, 23 mei 2021 om 15:04
welingelichtekringen header 1
Jürgen Conings, de Belgische militair die virologen bedreigde, is nog altijd niet gevonden. Dat komt onder meer doordat hij zijn daden zorgvuldig heeft voorbereid, legt criminoloog Michaël Dantinne uit aan Het Laatste Nieuws.
“Het feit dat hij afscheidsbrieven gestuurd heeft, zijn liefde verkondigde aan zijn vrienden, zei dat hij ervoor gezorgd had dat hij ‘het huis schoongemaakt had zodat er geen dingen gevonden konden worden’ en de achtergelaten militaire eretekens op het graf van zijn ouders zijn een soort van script. Iets dat niet zo ver af ligt van de dingen die we in bepaalde films zien”, verklaart de wetenschapper aan de universiteit van Luik.
“Hij is momenteel de hoofdrolspeler van deze film, een effect dat het gevolg is van alle schijnwerpers die op hem gericht zijn. Hij is nu de held van de film die hij aan het schrijven is”, gaat Dantinne verder. "We worden niet geconfronteerd met iemand die totaal impulsief of irrationeel zou zijn. Was dat wel zo geweest, dan hadden we hem al gevonden.”