Dochters erven 18 miljoen als ze braaf doen wat papa zegt

Samenleving
donderdag, 30 juli 2015 om 13:16
welingelichtekringen header 1
De overleden New Yorkse grootgrondbezitter Maurice Laboz laat 18 miljoen euro na aan zijn twee dochters. Maar zij krijgen het geld alleen als ze aan een aantal strikte voorwaarden voldoen, die papa hen (vanuit zijn graf) heeft opgelegd. De 21-jarige Marlena en de 17-jarige Victoria erven ieder 9 miljoen euro als ze 35 worden. Ze kunnen echter eerder aanspraak maken op het geld als ze zich onder andere aan de volgende regels houden: "Deze mensen zijn het gewend om met hun geld het leven van anderen te controleren, de nalatenschap is hun laatste kans om controle uit te oefenen op het leven van hun geliefden", aldus notaris Oshrie Zak aan The New York Post.
  • Marlena ontvangt 453.000 euro als ze in het huwelijk treedt en als de betreffende man officieel afstand doet van het geld.
  • Ze krijgt nog eens 680.000 euro als ze afstudeert aan een erkende universiteit en in honderd woorden uitlegt wat ze wil doen met het geld.
  • Beide dochters kunnen vanaf 2020 een jaarlijks bedrag ontvangen van drie keer hun jaarsalaris, mits ze goed verdienen.
  • Als ze kinderen hebben, die binnen het huwelijk zijn geboren en ze niet buitenshuis werken, dan krijgen ze elk jaar drie procent van het bedrag.
  • Het tweetal ontvangt ook jaarlijks 3 procent als ze voor hun moeder zorgen, die vanwege een scheiding, niets kreeg.