Eerst Democratische senator laat Biden vallen

Samenleving
door anp
donderdag, 11 juli 2024 om 1:52
anp110724013 1
WASHINGTON (ANP) - De Democratische senator Peter Welch vindt dat president Joe Biden zich moet terugtrekken als kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. "Voor het welzijn van het land roep ik president Biden op zich terug te trekken uit de race", schrijft Welch in een opiniestuk in The Washington Post.
Daarmee is Welch, die net als Bernie Sanders de staat Vermont vertegenwoordigt, de eerste Democratische senator die de 81-jarige Biden openlijk oproept uit de race te stappen. Na Biden te hebben geprezen als "een van de beste presidenten van onze tijd", schrijft hij: "Ik maak me, net als mensen in het hele land, zorgen over de verkiezingen in november. De inzet kon niet hoger zijn. We kunnen het rampzalige debatoptreden van president Biden niet onopgemerkt laten. We kunnen de terechte vragen die sinds die avond zijn gesteld niet negeren of verwerpen."
En: "Ik begrijp waarom president Biden zich kandidaat wil stellen. Hij heeft ons ooit voor Donald Trump behoed en wil dat opnieuw doen. Maar hij moet opnieuw beoordelen of hij daarvoor de beste kandidaat is. Volgens mij is hij dat niet."