Eerstejaars overgoten met kaarsvet en haar in brand bij Delfts studentencorps

Samenleving
dinsdag, 23 augustus 2022 om 9:25
anp 59571406
Bij de ontgroening van het Delftsch Studenten Corps (DSC) zijn eerstejaars met kaarsvet overgoten en vatte hun haar vlam. Ook bij een andere Delftse studentenvereniging ging het mis. De clubs zijn op hun vingers getikt door de TU Delft, schrijft het AD.
Bij vereniging Virgiel lag eerder al een eerstejaars naakt op de grond in het glas. DSC en Virgiel mogen in de komende drie jaar niet nog eens de fout in gaan, want dan trekt de TU mogelijk de vergunning als erkende studentenvereniging in en verliezen ze subsidie.
Na een anonieme melding vorig jaar startte de TU een onderzoek. Daaruit bleek dat de begeleiders tijdens de ontgroening van DSC dronken waren en kaarsvet over eerstejaars goten. Hun haar zou vlam hebben gevat.
Bij Virgiel ging het er nog heftiger aan toe. Uit het niets rukte een aantal leden de kleren van het lijf van een ander lid, dat ze niet kenden en werkten hem tegen de grond. De naakte jongen belandde in het glas. Niemand greep in.
Virgiel-voorzitter Lucas Honée noemt de gebeurtenis in het AD 'verschrikkelijk' en concludeert zelf ook: "Dit is gewoon hartstikke strafbaar. Logisch dat de TU ons sancties oplegt.”
Bron(nen): AD