Eigenaars katten hogeropgeleid dan eigenaars honden

Samenleving
door Admin
zondag, 07 februari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Wij, de eigenaars van honden, kriigen er nagenoeg dagelijks van langs.
De hondenbelasting is om te beginnen schandalig hoog. Verder, als je je hond uitlaat, krijg je verwensingen naar je hoofd geslingerd als je kleine vriend ergens tegen een boom of een fiets plast. En moet het beest onverhoopt zijn behoefte doen, dan word je steevast uitgescholden als je niet met een plastic zak klaarstaat om de uitwerpselen op te rapen. Op zo'n moment zeggen dat je al hondenbelasting hebt betaald, is niet verstandig... In de media voeren de kattenliefhebbers het hoogste woord. Het is kat voor en kat na bij lieden als Rudy Kousbroek, Renate Dorrestein, Renate Rubinstein en overige PC Hooftprijs-winnaars.
En nu The Sunday Telegraph weer. Vandaag beweert de krant dat mensen met katten veel vaker een academische opleiding hebben genoten dan mensen met honden. Bron: University of Bristol. Daar is dr. Jane Murray - Cats Protection Lecturer in Feline Epidemiolog - werkzaam en zij zou deze wijsheden hebben uitgezocht en heeft hieromtrent nu gepubliceerd in de Veterinary Record journal. Zeg eens eerlijk, had u weleens van de University of Bristol gehoord? En van dr. Jane Murray? Niet? Nou dan. Wat zegt ons trouwens al die opleidingen van dat kattenvolk? De ware aristocraat gaat niet naar school om met een of ander diploma in de hand op baantjes te jagen. Ha! Dat is iets voor doodnormale mensen, de loonslaven, die niet weten te ontsnappen aan hun alledaagse verplichtingen.
Onwillekeurig gaan onze gedachten hierbij uit naar de Britse vorstin, koningin Elizabeth, zoals ze staat beschreven in de memoires van Paul Burrell - een vrouw naar ons hart. De koningin zit volgens deze auteur de godganse dag in haar werkvertrek op een van haar paleizen, gebogen over de laatste kranten met daarin de prognoses voor de paardenkoersen. Met om haar heen haar 8 corgi's.
Buiten, ver weg, zijn mensen in de weer met hun vele verplichtingen, maar binnen zit de monarch, in en in gelukkig, en omgeven door de beste vrienden die een mens zich kan wensen. Werken? Zweten? Slijmen en likken? Hahaha, dat is voor de dommen - voor de kattenliefhebbers. Met hun mooie opleidingen.