Groep kinderen bevrijd uit handen van joodse-sekte in Mexicaanse oerwoud

Samenleving
woensdag, 28 september 2022 om 7:08
lev r
Kinderen en oudere tieners zijn gered uit het junglecomplex van een joodse sekte in Mexico na een inval door de politie, zo heeft de BBC vernomen.
Het gaat om de sekte Lev Tahor.
Lev Tahor (Hebreeuws voor Zuiver Hart) staat bekend om extremistische praktijken en het opleggen van een streng regime aan leden.
Het pleit voor kindhuwelijken, legt zware straffen op voor zelfs kleine overtredingen en eist dat vrouwen en meisjes vanaf drie jaar zich volledig bedekken.
De buitengewone kledingvoorschriften voor vrouwen heeft de groep de bijnaam de Joodse Taliban opgeleverd.
Een Israëlische bron die bij de operatie betrokken is, zei dat de jongens en meisjes snel werden gescheiden van de rest van de groep, uit angst dat hun leven in gevaar zou kunnen komen door leden die probeerden te voorkomen dat ze werden verwijderd.
De Mexicaanse politie werkte samen met een vierkoppig vrijwilligersteam uit Israël, waaronder voormalige Mossad-agenten, bij het plannen en uitvoeren van de operatie.
Ze hadden van een federale rechter de opdracht gekregen om verschillende leiders die verdacht werden van kindermishandeling vast te houden en leden van de sekte te redden.
Volgens het Israëlische gerecht gaat het om een gevaarlijke sekte.
Bron(nen): BBC