Vader van tienermeisjes: “De meisjes zijn in shock”

Sport
woensdag, 28 september 2022 om 6:26
anp 454802489
De vader van de meisjes die Mathieu van der Poel wakker hielden verdedigt in de Australische media zijn kinderen.
Volgens de vader van de meisjes van 12 en 14 heeft Van der Poel de kinderen de schrik van hun leven bezorgd met zijn uitbarsting.
De twee volwassen vrouwen en de twee sets meisjes, allemaal tussen de 12 en 14 jaar oud, arriveerden zaterdag in het Novotel in twee kamers op de negende verdieping.
De meisjes, die in kamer 920 zaten, zaten bijna direct aan de overkant van de gang vanVan der Poel en zijn vriendin Roxanne Bertels in kamer 930.
“Hij had het recht om boos te zijn, maar wat hij gedaan heeft kan niet”, aldus de vader in de Daily Mail. “Het zijn kleine meisjes en hij is gigantisch. Ik vind het jammer voor hem dat hij heeft moeten opgeven, maar ik had niet gedaan wat hij nu heeft gedaan.”
De vader heeft de meisjes intussen op de vingers getikt voor het aanhoudend kloppen op de deur. Hij werd pas zondagochtend ingelicht door zijn vrouw, toen die voor de zekerheid met haar kinderen naar de dokter ging met de schaafwonden. “Ik heb zo’n streken ook uitgehaald op hun leeftijd. De jongste heeft kortgeleden Covid gehad en dit was hun eerste uitje, ze waren enthousiast. De manier waarop mijn oudste dochter op de beelden wegloopt, daaraan kan ik zien dat ze heel bang was. Ze is nogal een durfal, maar dit heeft haar toch geshockeerd. En hij riep ook luid tegen m’n jongste dochter, ze was ook in shock, hoor. Mijn vrouw is trouwens boos dat hij het land is ontvlucht”.
Bron(nen): Daily Mail HLN