IJsland winnaar van alternatief songfestival op internet

Samenleving
door anp
zondag, 10 mei 2020 om 1:37
ijsland winnaar van alternatief songfestival op internet1589068090
Jeangu Macrooy heeft geen potten kunnen breken bij het alternatieve Eurovisiesongfestival Eurostream. Met 176 punten haalde hij met Grow de top 10 niet. IJsland won het evenement dat werd georganiseerd door de gezamenlijke songfestivalfansites. De grote finale werd via internet uitgezonden.
Jeangu kreeg van de nationale vakjury’s 73 punten. Daar kwamen 103 punten bij van de kijkers die via televoting hun favoriet konden kiezen. De 176 punten bleken goed voor de dertiende plek. Alleen van Italië kreeg Nederland twaalf punten.
De nationale vakjury’s en de kijkers waren eensgezind over de winnaar. Ze gaven allebei IJsland de meeste punten. Daði & Gagnamagnið kregen voor hun Think About Things 434 punten. Litouwen werd tweede en Rusland derde.
De songfestivalfansites organiseerden het online Eurovisiesongfestival omdat het liedjesspektakel in Rotterdam vanwege de coronacrisis niet door kon gaan. Vorige week werden in twee halve finales de deelnemers voor de grote finale gekozen. Daarin werden slechts korte stukjes van de liedjes uitgezonden. Het grootste deel van de uitzending werd ingenomen door de puntentelling.