Indiase man doodverklaard, wordt 7 uur later wakker in koelcel

Samenleving
door Redactievrijdag, 26 november 2021 om 11:30
anp 13193582 1
Een man in India is na een ongeluk doodverklaard door de artsen. Hij lag zeven uur in de koelcel van een mortuarium toen zijn schoonzus ontdekte dat hij nog ademde.
Sreekesh Kumar, een 45-jarige elektricien werd in kritieke toestand een ziekenhuis in New Delhi binnengebracht nadat hij aangereden was door een motor. In het ziekenhuis konden artsen niets anders dan de dood vaststellen, schrijft The Times of India afgelopen zondag.
Daarna werd Kumar overgeplaatst naar de vriezer van een mortuarium in afwachting van een lijkschouwing de volgende dag. Uren gingen voorbij voordat zijn familie aankwam om het lichaam te identificeren. Het was Kumars schoonzus Madhu Bala, die zag dat hij nog leefde.
"Hij is niet dood, verre van. Hoe kon dit gebeuren? Kijk, hij wil iets zeggen, hij ademt," schreeuwde ze geschokt. Medisch hoofd dr. Shiv Singh noemde het incident 'het zeldzaamste der zeldzaamste gevallen' en zei dat de arts van dienst die nacht echt geen hartslag meer voelde. Hij zou de man meerdere keren gecheckt hebben. Ondertussen spreken ze in het ziekenhuis van een wonder.
Kumar ligt nog in coma en komt weer langzaam bij bewustzijn. Bala zei al tegen verslaggevers: "We gaan een klacht indienen tegen de artsen voor verwaarlozing. Ze hebben Srikesh bijna vermoord door hem in de vriezer te leggen."
Bron(nen): The Independent